Новини
9 Лютого 2022
642

У Facebook та Instagram стрімко зріс обсяг ринку підроблених люксових речей

Наразі соцмережі — ключовий ринок, де продаються контрафактні товари

Meta активно намагається завадити шахраям, які просувають підроблені речі люксових брендів, враховуючи Gucci, Louis Vuitton та Chanel, на її майданчиках. Тільки на Facebook наразі є понад 26 тис. активних облікових записів, що продають підробки, повідомляє Reuters з посиланням на дослідження Ghost Data.

Експерти, опитані агентством, називають боротьбу брендів з підробками на Facebook, Instagram і в WhatsApp схожій на гру “удар кроту”.

“Facebook та Instagram є ключовими ринками, де продаються контрафактні товари. Десять років тому це був eBay, а п’ять років тому — Amazon”, — зазначив Бенедикт Гамільтон, керуючий директор Kroll, приватної детективної компанії, найнятої брендами, які постраждали від підробок та контрабанди.

Дослідники з Ghost Data в період з жовтня по листопад 2021 року виявили на Facebook понад 26 тис. акаунтів, які продають підробки, в Instagram — 20 тис. Це більше ніж минулого року, але нижче за пік 2019-го, коли вони виявили близько 56 тис. акаунтів. Близько 65% акаунтів шахраїв (за 2021 рік), було створено в Китаї, за ним йдуть Росія (14%) й Туреччина (7,5%).

“Продажі підробок і шахрайство — це проблема, яка завжди йшла за появою нових технологій”, — наголосив представник Meta. За його словами, компанія працює над тим, щоб краще запобігати таким угодам.

Для демонстрації товарів, продавці підробок використовують функції на кшталт каталогів товарів у WhatsApp, які не зашифровані та доступні через бізнес-профіль. За словами експерта в галузі кібербезпеки Андреа Стоппа, покупки найчастіше здійснюються на платформах Meta, а не через посилання на зовнішні сайти.

Нагадаємо, минулого року співробітники звинуватили Gucci та Louis Vuitton у змові. Компанії домовилися не брати на роботу тих, хто працював на конкурентів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram