Новини
17 Лютого 2020
1 121

Співробітники звинуватили Gucci та Louis Vuitton у змові

Компанії домовилися не брати на роботу тих, хто працював на конкурентів

Троє співробітників звинуватили італійський будинок моди Gucci, французький модний бренд Louis Vuitton, американську мережу універмагів Saks, а також інші компанії люксового сегмента в змові, повідомляє Bloomberg.

Позивачі стверджують, що вищезгадані компанії домовилися не брати на роботу тих, хто працював на конкурентів менше ніж за шість місяців до цього. Вони стверджують, що змова компаній незаконно позбавляє їх можливостей для заробітку, обмежуючи конкуренцію.

Одна зі співробітників Saks вказала, що дізналася про змову, коли написала менеджеру одного з магазинів Louis Vuitton в пошуках нової роботи.

“На жаль, у нас є угода з Saks про те, що ми не можемо забирати їх співробітників і повинні чекати шість місяців, перш ніж їх найняти. У нас є суворі правила, яким ми повинні слідувати. Шкодую”, — наводиться в документах відповідь менеджера.

Saks, Gucci America і Louis Vuitton на запити Bloomberg оперативно не відповіли.

Зі схожими звинуваченнями вже стикалися компанії Apple, Google, Intel і Adobe Systems. У 2015 р. вони взяли на себе зобов’язання виплатити $415 млн працівникам сфери високих технологій за обмеження професійної мобільності.

Disney, DreamWorks, Sony Pictures і Blue Sky також стикалися зі звинуваченнями в подібній змові — вони були змушені виплатити значні суми працівникам анімаційних студій.

Нагадаємо, власник Gucci та Saint Laurent — група Kering мільярдера Франсуа Піно почала переговори щодо покупки італійського бренду спортивного одягу Moncler. Підштовхнути до переговорів про покупку могла нещодавня угода LVMH та Tiffany.

Як писали раніше Investory News, протягом 2019 р. капітал власника компанії Louis Vuitton Moet Hennessy Бернара Арно збільшився на $39 млрд. У цілому статки найбагатшої людини Європи сягнули $103 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram