Новини
19 Лютого 2022
535

Toyota розробляє механічні коробки передач для електромобілів

Компанія опублікувала патенти, в яких викладаються її плани щодо створення трансмісії, абсолютно невластивої електрокарам

Ніщо не зрівняється з відчуттям механічної коробки передач. Рівень контролю, який пропонує, немає собі рівних. Багато шанувальників цього типу трансмісії хотіли б перейти на електромобілі (EV) через багато очевидних переваг, але опираються відмові від відчуття та потужності водіння з механічною коробкою передач.

У четвер Toyota подала до Управління з патентів і товарних знаків США вісім нових патентів, які описують роботу механізму для водіїв, які звикли до механічних коробок передач.

Новий електромобіль Toyota зможе навіть перемикатися між режимами управління автоматичного та ручного водіння. Це відбувається внаслідок використання H-подібного ручного управління, оснащеного входами “псевдомуфта” та “псевдоперемикач”.

Щоб отримати повне відчуття механічної коробки передач, автомобіль оснащений додатковою третьою педаллю з генератором сили реакції педалі, яка вібрує, імітуючи відчуття зчеплення з маховиком, і навіть може імітувати зупинку автомобіля.

Історично механічні коробки передач були дешевшими у купівлі та обслуговуванні, ніж автомат, але, оскільки Toyota поки не опублікувала жодних цін на новий електромобіль, важко сказати, чи застосовний цей аргумент досі.

У Toyota заявили, що нова запатентована система призначена для того, щоб “надати водієві електромобіля можливість отримувати задоволення від керування автомобілем, як з автомобілем з механічною коробкою передач, не відчуваючи при цьому труднощів, властивих транспортному засобу з таким типом трансмісії”.

У зв’язку з цим поки що незрозуміло, чи підвищує новий винахід рівень керованості електрокара або створює відчуття керування автомобілем з механічною коробкою передач.

На це питання, ймовірно, відповідь буде дано тоді, коли автомобіль запустять у виробництво. На думку експертів, якщо він тільки імітує механічну коробку передач, то не буде надто популярним.

Нагадаємо, в Норвегії продаж електромобілів побив рекорд. У січні 2022-го року електрокари становили майже 84% із восьми тисяч нових проданих автомобілів у країні.

Як писали раніше Investory News, автомобільний альянс Renault-Nissan-Mitsubishi має намір інвестувати €23 млрд у розвиток технологій електромобілів протягом п’яти років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram