Новини
13 Липня 2021
772

Світу загрожує дефіцит нафти

Наступного місяця обсяги видобутку так і не зміняться

Розбіжності всередині ОПЕК+ можуть призвести до дефіциту нафти й у перспективі підтримати інфляцію та зашкодити відновленню економіки, повідомляє Bloomberg з посиланням на щомісячний звіт Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

“Якщо цей альянс не домовиться про нарощування видобутку, то попит на нафтовому ринку буде помітно вищий за пропозицію”, — зазначає видання.

І додає, що через розбіжності між Саудівською Аравією та Об’єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) обсяги видобутку наступного місяця не зміняться, попри те, що споживання знову зросло після пандемії.

У МЕА вважають, що конфлікт в ОПЕК+ виник у виключно невдалий момент. “Надлишки нафти, накопичені за час коронавірусної кризи, витрачені, й наразі рівень запасів нижче середнього. Що ж стосується попиту цього року, то він відновлюється зі значною швидкістю — на 5,4 млн барелів на день”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, в ОПЕК+ не виключають і повторення цінової війни початку 2020 року, хоча й підкреслюють при цьому, що вона не відповідає ні інтересам виробників, ні інтересам споживачів. “На таку можливість раніше вказували також інші експерти, які при цьому попереджали й про наслідки занадто значного зростання цін на нафту”, — наголошує видання.

Нагадаємо, наприкінці червня Нафта марки Brent подорожчала до $75. Останній раз вона перевищувала цю позначку 25 квітня 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram