Герої
25 Жовтня 2019
2 308

Правила бізнесу Гаріка Корогодського: Ідучи у власний бізнес, отримуєш більший ступінь свободи

Історія успіху єврейського хлопчика – від торгівлі гумками до мільйонного девелопментського бізнесу

Гарік Корогодський – бізнесмен, блогер, меценат. Співвласник фітнес-центру “Акваріум”, ТЦ “Глобус” (актив вже продано) та ТРЦ “Dream Town”, генеральний директор компанії “Віта Верітас”. Журнал “Фокус” оцінює статки мільйонера у $68 мільйонів.

Але більше відомий Корогодський не як мільйонер із серйозним бізнесом, а як епатажна особистість, яка любить дивувати суспільство. В першу чергу – гострим словцем та зовнішнім виглядом. Він постійно з’являється на людях у яскравих нарядах та незвичайних окулярах.

Цікаві факти про Гаріка Корогодського

✔️Гарік Корогодський — зі звичайної єврейської сім’ї. Батько був будівельником, мати працювала бухгалтером.

✔️Гарік – справжнє ім’я, хоча в Радянському паспорті написали Григорій.

✔️У першому класі він заробляв свої перші гроші, продаючи джинси та жувальні гумки, а також граючи в карти та нарди на гроші.

✔️Бізнесмен навчався в Московському інституті інженерів залізничного транспорту на електрика.

✔️Починав свій трудовий шлях Гарік Корогодський з роботи сторожем в хлібобулочному магазині (влаштувався в 13 років). Потім працював електриком у Московському театрі. Згодом почав перепродувати комп’ютерну техніку. Справи йшли не дуже, але десь через пів року йому все-таки вдалося продати один комп’ютер.

✔️На початку 90-х Гарік вперше став мільйонером. Але згодом бізнесмену доводилося переховуватися в Ізраїлі.

✔️З початку 2000-х років Гарік Корогодський почав займатися забудовою Києва. Першим проектом був фітнес-центр “Акваріум”, для реалізації якого Корогодському та його партнеру Олександру Меламуду вдалося викупити за $7 мільйонів старий басейн в Оболонському районі. Через рік партнери звели ТЦ “Глобус” в центрі Києва.

✔️Реалізація нового проєкту — ТРЦ “Dream Town” обійшлась партнерам в $250 млн.

✔️У 2015 році Корогодський відкрив концептуальний магазин під назвою “Gara”, де можна купити незвичайні, рідкісні речі за дуже дорогими цінами. У магазину немає жодної вивіски, а потрапити туди можна тільки за попереднім записом у призначений час і знаючи кодове слово.

✔️Корогодський та його найближчий товариш Меламуд допомогли відновити синагогу Бродського, після чого Гаріка удостоїли честі очолити Опікунську раду. Але незабаром його зняли з посади в синагозі через участь в скандальному передвиборчому кліпі.

✔️Отримав українське громадянство у 2019 році, відмовившись від ізраїльського.

✔️Має бажання стати мером Києва.

✔️Пише книги. Його дебютне видання “Як витратити мільйон, якого немає, та інші історії єврейського хлопчика” у 2014-му стало бестселером. В 10-ти книгах були сховані справжні $100.

✔️Корогодський полюбляє театр. І у 2015 році сам вийшов на сцену, де виконав роль сексопатолога в “Історії кохання для дорослих”.

✔️Є засновником благодійного фонду “Життєлюб”, основне завдання якого — організація дозвілля для людей похилого віку.

✔️Одружений, має четверо дітей.

✔️Захоплюється грою у преферанс. В 2009 році став чемпіоном світу з гри в преферанс в категорії “Професіонали”.


Про роботу та бізнес

Я заробляв з пелюшок. У третьому класі торгував жувальними гумками.

У мене ніколи не було великих бізнесів без партнерів.

Тільки планомірна щоденна робота може щось змінити, а не революції.

Скажу як бізнесмен: життя за поняттями на порядок краще, ніж життя без понять. Поняття — річ хороша, тому що справедлива.

Якби мені сьогодні запропонували хоч якісь прийнятні гроші, я б продав всі бізнеси. І мої партнери зробили б те ж саме, тому що одні люблять подорожувати, інші — писати книги. Я теж пишу, плюс набрав курс студентів. Нам нудно в бізнесі, а для життя не так багато треба грошей.

Хороший найманий менеджер може заробити набагато більше, ніж власник бізнесу.

Ідучи у власний бізнес, отримуєш більший ступінь свободи.

Бізнесу повинні вчити бізнесмени, а міркувати про політику – політики.

Офіс бізнесмена

Про кредити

Кредит стимулює і зобов’язує. Він як шило в попі, в хорошому сенсі.

Я вважаю, що бізнес краще розвивати на позичені гроші.

Про гроші

Я від заробітку задоволення взагалі не отримую. Я люблю витрачати.

Гроші — дуже потрібні, без них неможливо. Але, на жаль, їх потрібно десь брати. Тумбочка не безрозмірна. На першому ж місці гроші для мене не стояли ніколи.

Про хабарі

Хочете запитати, чи давав я хабаря? Звичайно, давав. Чи брав я хабаря? На жаль, ні. Але бізнесу не дають можливості жити по закону. Повірте, весь бізнес хоче жити “по-білому”, але на мені відповідальність, у мене понад 10 тисяч співробітників, які повинні приносити додому зарплату. Якщо я поставлений в умови “не даси хабар — закриємо бізнес”, мені доводиться давати хабар.

Про зв’язки

Найбільший мій актив – можливість зателефонувати будь-якій людині, якщо не особисто, то в приймальню. І я отримаю відповідь.

Про партнерство

З одним зі своїх робочих партнерів я співпрацюю вже 37 років. В першу чергу ми — друзі, а вже потім — партнери. Домовленості наші з ним вироблялися з роками. Ми домовилися в процесі, вже в дуже зрілому віці, що наш душевний стан важливіший за фінансовий.

Про одяг

Я почав так одягатися в 39 років. Це була осінь 1999 року. Просто взяв і викинув все, що було у мене до цього — переодягнувся. До того ходив в костюмі, сорочці та краватці. Це був Мілан. Я випадково зайшов в магазин, дівчинка схопила мене за руку і каже: “У нас є піджак, який вам дуже піде!”. Я недовго пручався — дівчинка була хороша. Я одягнув цей піджак, а дівчинка мені каже: “До нього є хороші малинові штани”. Так і далі пішло.

Про себе

Не вважаю себе не таким, як усі. У мене дуже багато друзів, і кожен з них по-своєму не такий, як усі.

40% людей думають, що я гей.

Про місця сили та нерухомість

Мої місця сили в Києві — це, наприклад, парк на Відрадному. Місце, де я виріс. Я досі люблю там гуляти, дійсно там заряджаюсь. Ще одне — на кладовищі у батьків. Я обладнав там гарне робоче місце. Сиджу там з водичкою, з комп’ютером, пишу. Крім того, я зараз будую там склеп. Це буде цікаве місце. Склеп буде незвичайний. Там будуть телефони і можна буде зателефонувати та поговорити зі мною на різні теми — будуть записи розмов. Буде столик для прийняття чогось, але не їжі. Я не знаю, чи є таке, чи ні. Але нехай буде. Це, до речі, єдина моя нерухомість за все життя.

Про сім’ю

Я вважаю, що чоловік повинен бути главою сім’ї. Для мене це ознака успішності.

Мої діти, а їх четверо, живуть в орендованих квартирах. Вони повинні бути впевнені, що свої гроші я витрачу за життя. А їм нічого не залишу. А от порадою допоможу.

Мої діти вже попереджені: ніякої спадщини не буде, тільки дочкам по квартирі дам — і все.

З донькою

Про зміни

Хтось із великих якось сказав, що в житті кожного чоловіка має бути хоча б одна революція. У моєму житті Майдан був четвертою революцією. Думаю, мені вистачить. Але жити під час змін — добре.

Про хобі

Моє хобі — вчитися. Я люблю вчитися тому, що приносить мені задоволення. Зараз я вчуся писати книги. Вчуся акторської майстерності, спорту.

На спектаклі

Про жінок

До того, щоб написати мою першу книгу, мене підштовхнула дівчина. Те, що говорять про муз — це працює.

У жінці найкрасивіше — це попа. Я вважаю, що попа — це взагалі особа жінки.

Про недоліки

Не можу подарувати квіти від незнайомого флориста.
Не можу дарувати троянди, ні в якому вигляді.
Не можу передаровувати подарунки, через що будинок і офіс схожі на склад.
І ще з десяток “не можу”.
Схоже, я стаю занудою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram