Новини
16 Грудня 2020
659

Парламент ратифікував стратегічну угоду щодо партнерства між Україною та Великою Британією

За рішення проголосували 303 народних депутати

Верховна Рада України (ВРУ) на засіданні в середу, 16 грудня, схвалила законопроект №0083 про ратифікацію Угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією, яка замінить Угоду про асоціацію в торгівлі з Британією після Brexit. За рішення проголосували 303 народних депутати.

Угода була підписана під час візиту президента Володимира Зеленського в Лондон 8 жовтня.

За словами міністра іноземних справ України Дмитра Кулеби, створення зони вільної торгівлі сприятиме виходу українських компаній на ринок Великої Британії. Документ також підсилює політичне партнерство двох держав.

“Угода передбачає збереження преференційного доступу українських товарів на британський ринок і створення зони вільної торгівлі між нашими державами. 98% українського експорту не буде обкладатися митом. Починаючи з 2023 року 100% промислової та сільськогосподарської продукції України будуть звільнені від сплати ввізного мита”, — зазначив Кулеба.

Документ набере чинності після виконання Великою Британією внутрішньодержавних процедур її ратифікації.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року між Україною та Ізраїлем також розпочне працювати зона вільної торгівлі. Співпраця сприятиме збільшенню українського експорту та розвитку інвестиційного середовища.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram