Новини
23 Січня 2024
272

На лутбоксах у 2023 році Counter-Strike заробила майже $1 мільярд

Понад 70% ігор у Steam з 2010-го до 2019 року містили лутбокси

У 2023 році гра Counter-Strike заробила $980 млн з продажу лутбоксів — “коробок”, які гравці можуть придбати та які містять випадкові предмети різної вартості, повідомляє Business Insider.

Лутбокси є прибутковими для ігрових студій, і гравці та регулятори сперечаються, чи сприяють вони азартним іграм серед неповнолітніх. Лутбокс можна придбати за внутрішньоігрову валюту чи реальні гроші, що дає гравцю випадковий приз.

Зазвичай ці нагороди є “косметичними”, вони дають гравцеві новий предмет одягу чи новий вигляд зброї, але не дають жодної реальної переваги в грі.

У 2020 році парламент Великої Британії опублікував звіт про азартні ігри, в якому виявилося, що у королівстві близько 55 тис. людей віком від 11 до 15 років мають проблеми з азартними іграми. У звіті рекомендовано перекласифікувати “лутбокс” у відеоіграх як азартні ігри відповідно до законодавства.

Дослідження вчених з Йоркського університету показало, що 71% найпопулярніших ігор у Steam з 2010-го до 2019 року містив лутбокси, які можна було придбати.

Водночас Комісія з азартних ігор Великої Британії заявила, що закон про азартні ігри не охоплює лутбокси. Поки ж департамент культури, медіа та спорту Великої Британії опублікував список із 10 правил, яких розробники повинні дотримуватися, щоб “підвищити захист гравців”. Деякі рекомендації включають заборону особам молодше 18 років купувати лутбокси, а ігри мають попереджати про наявність лутбоксів перед покупкою та завантаженням.

Нагадаємо, OpenAI офіційно запустила маркетплейс чат-ботів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram