Новини
11 Січня 2024
342

OpenAI офіційно запустила маркетплейс чат-ботів

GPT Store мав запуститися ще торік у листопаді

Фото: AP

Компанія OpenAI запустила інтернет-магазин, де люди можуть ділитися кастомізованими версіями популярного чат-бота ChatGPT, пише Bloomberg.

Спочатку OpenAI заявляла, що планує відкрити магазин в листопаді, але відклала запуск до початку 2024 року, посилаючись на перерву, викликану звільненням і відновленням на посаді головного виконавчого директора Сема Альтмана.

“Новий магазин, який у середу став доступним для платних користувачів ChatGPT, збиратиме чат-ботів, які користувачі створюють для різноманітних завдань, наприклад, версію ChatGPT, яка може навчати дитину математики або придумувати яскраві рецепти коктейлів.

Маркетплейс під назвою GPT Store включатиме чат-ботів, якими користувачі вирішили поділитися публічно. Зрештою, він дозволить людям заробляти гроші на своїх творіннях – так само як це роблять магазини додатків від Apple Inc. або Google Alphabet Inc”, — пише агентство.

Подібно до цих магазинів додатків, GPT Store від OpenAI дозволить користувачам бачити найпопулярніші та найтрендовіші чат-боти в таблиці лідерів і шукати їх за категоріями. У своєму блозі компанія повідомила, що на сьогодні люди створили 3 мільйони власних чат-ботів, хоча не було зрозуміло, скільки з них доступно через магазин на момент запуску.

“Запуск магазину відбувається в той період, коли OpenAI працює над створенням своєї екосистеми послуг і пошуком нових джерел доходу. У середу OpenAI також анонсувала новий платний рівень ChatGPT для компаній з невеликими командами, вартість якого починається від $25 на місяць за користувача.

OpenAI вперше запустила корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та захистом конфіденційності в серпні”, — додає Bloomberg.

Люди, які платять за доступ до ChatGPT — включаючи корпоративних клієнтів і підписників ChatGPT Plus — мають право використовувати або створювати власні GPT. Спочатку користувачі не зможуть отримувати прибуток від своїх чат-ботів, заявили в OpenAI.

Але протягом перших трьох місяців року компанія поділиться подробицями про те, як люди можуть заробляти на них гроші. У своєму блозі компанія повідомила, що люди в США отримуватимуть виплати “на основі взаємодії користувачів” з їхніми чат-ботами.

Компанія буде додавати нові GPT на маркетплейс щотижня.

На момент запуску серед чат-ботів, які OpenAI виділила, був один від компанії Canva, який допомагає людям створювати логотипи та листівки, а також інший, який рекомендує прогулянкові пішохідні маршрути.

Раніше Investory News писали, що в автомобілі Volkswagen вбудують голосового помічника ChatGPT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram