Новини
8 Лютого 2024
248

Безмитну торгівлю з Великою Британією продовжать до 2029 року

Вийнятком стануть лише яйця та м’ясо птиці

Велика Британія заявила, що продовжить безмитну торгівлю з Україною майже на всі товари до 2029 року, забезпечуючи Києву подальші сприятливі умови торгівлі після вторгнення рф, пише Reuters.

Лондон скасував мита на всю свою торгівлю з Україною після початку повномасштабної війни з росією, яка почалася два роки тому, і раніше вони домовилися, що угода діятиме до березня 2024 року.

Міністерство бізнесу та торгівлі Великої Британії заявило, що безмитна торгівля буде продовжена на всі товари на п’ять років, за винятком яєць і птиці, які будуть продовжені на два роки, і що британські фірми тільки виграють від скасування тарифів для експорту в Україну.

“Ця угода надає необхідну довгострокову економічну підтримку Україні, її підприємствам і людям — критично важливу для її відновлення”, — сказав молодший міністр торгівлі Грег Хендс, додавши, що підтримка Британії продовжуватиметься “стільки, скільки буде потрібно”.

Британія підтримує військові зусилля України, надаючи зброю та допомогу, а також сприятливі торговельні умови, включаючи нову угоду про цифрову торгівлю.

Нагадаємо, стартувала програма “Додай енергії твоєму бізнесу”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram