Соцмережі
22 Січня 2020
728

Олексій Гончарук: Заходи з запобігання корупції

Непрофільні активи держкомпаній, які плодять корупцію, будуть віддані у приватний сектор

Їх продаж дозволить підвищити ефективність підприємств державного сектору. Зараз до таких активів належать конюшні, свиноферми та інші. Вони заважають компаніям працювати, не приносять прибутків і створюють передумови для корупції.

Ми ліквідуємо ці корупційні ризики. Сьогодні про це говорив на нараді з представниками державних підприємств.

Також підняв питання інвестицій та держзакупівель.
Доручив Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України завершити роботу і фіналізувати пропозиції щодо підготовки державних замовлень на підприємства.

Крім того, доручив Мінекономіки сформулювати пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів і наглядових рад. Оплата праці має бути конкурентною і водночас справедливою.

Акцентував, що Фонд державного майна України має вибудовувати наші спроможності для залучення інвестицій шляхом продажу приватним інвесторам тих об’єктів, які є збитковими та нестратегічними для країни.

Ще одне важливе питання. З 1 лютого має бути запущена програма доступного кредитування 5-7-9% для людей на відкриття власної справи.

Важливо, щоб державні банки долучились до програми. Закликав керівників державних банків розглянути цю можливість і підтримати ініційовану Президентом програму. Її мета – стимулювати розвиток підприємництва в Україні.

Держава компенсує банкам різницю відсоткових ставок для видачі доступних кредитів. Це дасть поштовх для розвитку малого бізнесу.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram