Новини
14 Грудня 2023
296

На приватизацію у 2024 році планується виставити до тисячі об’єктів

Основними бенефіціарами цього процесу буде малий та середній бізнес

Фонд державного майна у 2024 році планує виставити на приватизаційні аукціони близько тисячі об’єктів, повідомляє пресслужба Фонду.

Очільник відомства Віталій Коваль підкреслив, що малий та середній бізнес будуть основними бенефіціарами цього процесу.

“Ми вважаємо, що малий та середній бізнес має бути в центрі процесу “роздержавлення”. Вони є тими стейкхолдерами, які мають отримати найбільшу вигоду від перетворення державних активів, які наразі є пасивами для державного бюджету”, — зазначив Коваль.

Виставлення на приватизацію близько тисячі об’єктів наступного року відкриває нові можливості для бізнесу. Всі вони будуть продаватись через приватизаційні аукціони, що забезпечує справедливість та прозорість процесу.

Коваль також підкреслив, що приватизація на часі, оскільки Україна не може дозволити собі генерувати збитки під час війни.

“Державні активи генерують збитки, а кількість державних підприємств не виправдовує той напрямок на лібералізацію та ринкову економіку, який Україна обрала”, — пояснив глава ФДМУ та закликав бізнес до співпраці у пошуку об’єктів для приватизації.

“Закликаємо вас стати амбасадорами у пошуку об’єктів для приватизації. Адже в багатьох населених пунктах є об’єкти, які не використовуються по 10-15 років. Звертайтесь до Фонду з пропозицією по приватизації. Будемо робити все, щоб шлях до прозорого аукціону був найкоротшим”, — резюмував він.

Нагадаємо, сім державних акціонерних товариств продають активи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram