Новини
4 Грудня 2023
295

Сім державних акціонерних товариств продають активи

Розпродаж здійснюється на аукціонах у Прозорро.Продажі

Перші сім державних акціонерних товариств, які повністю належать державі, почали продаж своїх активів за новими правилами через онлайн-аукціони в електронній торговій системі Прозорро.Продажі, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зокрема, електронні торги з продажу та оренди майна оголосили Укрпошта, Національна суспільна телерадіокомпанія України, Укрзалізниця, Укрбуд, Украгролізинг, ВСМПО Титан Україна та Обʼєднана гірничо-хімічна компанія.

“Реалізація активів державних АТ на прозорих онлайн-аукціонах — ще один крок до підвищення ефективності управління публічними активами. Це також забезпечить прозорість та підзвітність для власника цих компаній — держави”, — зазначила перша віцепрем’єр — міністерка економіки Юлія Свириденко.

Ці державні АТ оголосили вже майже 450 онлайн-аукціонів в системі Прозорро.Продажі. З них — майже 250 електронних торгів з продажу активів та ще 200 — з оренди майна цих акціонерних товариств.

Загальна стартова сума виставлених на торги активів становить понад чверть мільярда гривень.

Серед виставлених на торги активів — нежитлові будівлі, виробничі потужності, будівлі поштових відділень, офісні приміщення у Києві, Одесі, Кропивницькому, Житомирі, Ужгороді та інших містах.

Участь в аукціонах, оголошених державними АТ, може брати кожен охочий, в тому числі іноземні громадяни.

Уся інформація про хід та результати аукціонів з реалізації активів державних акціонерних товариств буде доступна для всіх охочих у публічному модулі аналітики bi.prozorro.sale.

За новими правилами, які набули чинності 2 місяці тому, акціонерні товариства продаватимуть та здаватимуть в оренду свої активи на державних онлайн-аукціонах Прозорро.Продажі.

Раніше державні АТ не були зобов’язані продавати через конкурентні електронні торги своє майно, а визначали способи відчуження та оренди у власних порядках згідно з законодавством про діяльність АТ.

Нагадаємо, 1,8 млрд грн вже компенсували українцям за пошкоджене майно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram