Новини
1 Грудня 2023
308

1,8 мільярда гривень вже компенсували українцям за пошкоджене майно

Загалом подано майже 60 тисяч заяв

Держава виплатила українцям понад 1,8 млрд грн за пошкоджене російськими загарбниками майно, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Урядовий портал.

“За пошкоджене російськими терористами майно держава виплатила українцям понад 1,8 млрд грн. Загалом подано майже 60 тис. заяв, найбільше мешканцями Харківщини, Київщини та Миколаївщини”, — сказав Шмигаль.

За його словами, щодо знищеного майна вже є 6,4 тис. заяв та майже 800 згенерованих житлових сертифікатів. Тепер цим компонентом програми можуть скористатися також співвласники майна.

Уряд створив організаційний підготовчий комітет для проведення щорічної Конференції з питань відновлення України, яка цього разу відбудеться в Берліні.

“Завдання — не просто залучити ресурси для швидкої відбудови, а визначитися із довгостроковою перспективою та синхронізувати відновлення з євроінтеграцією. Ключове питання — за чий кошт має відбуватися відбудова. Відповідь України однозначна — за це платитиме росія”, — наголосив Шмигаль.

Тим часом з початку 2023 року 65 роботодавців Чернівецької області скористалися можливістю отримати компенсацію за працевлаштування 189 внутрішньо переміщених осіб. Загалом компенсація становить понад 2,4 млн грн.

Раніше Investory News писали, що бізнес отримав можливість імпортувати електроенергію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram