Новини
30 Листопада 2023
297

Бізнес отримав можливість імпортувати електроенергію

Таке рішення схвалили задля стабільності роботи підприємств

Щоб стабільно працювати у разі виникнення дефіциту генеруючих потужностей в енергосистемі, уряд забезпечив промисловим споживачам можливість імпортувати електроенергію, повідомила перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

“Цієї зими залишається ризик продовження енергетичного терору з боку росії. Агресор знову намагатиметься завдати нам удару, знищуючи об’єкти енергетичної інфраструктури. Щоб допомогти вітчизняному бізнесу стабільно працювати при виникненні дефіциту електроенергії, Уряд забезпечив можливість її імпортувати з сусідніх країн — Словаччини, Угорщини, Польщі. Обсяг дозволеного імпорту струму з Європи становить 1700 МВт для України та Молдови”, — зазначила Юлія Свириденко.

До підприємств, що імпортують електроенергію, не застосовуватимуться обмеження енергопостачання у разі їх введення з метою подолання дефіциту електроенергії.

До таких споживачів можливе застосування спеціальних графіків аварійних відключень, які можуть бути введені для запобігання системній аварії в об’єднаній енергетичній системі.

Можливість імпортування електроенергії мають непобутові споживачі. Необхідний обсяг імпорту, щоб уникнути відключень, повинен становити 50% від фактичного споживання в кожному розрахунковому періоді (година) у жовтні-квітні та 30% відповідно у травні-вересні.

Раніше Investory News писали, що Україні необхідна воєнна економіка за прикладом Ізраїля.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram