Соцмережі
12 Березня 2022
531

Олексій Дорошенко: Потрібно добре розуміти позиції ворога

Від сьогодні готівкові долари США заборонені до завезення в Росію. Усі операції всередині країни відбуваються лише тільки в рублях за офіційним курсом, навіть якщо люди або компанії мали банківські вклади у валюті. Різниця між реальним і офіційним курсом “справжнього дерев’яного” вже призводить до зниження пропозиції в магазинах та до подорожчання продукції від 10 до 50%.

Велика сімка та ЄС від сьогодні вводить четверту хвилю економічних та політичних санкцій за останні 17 днів, 17 днів відколи почалася війна та був введений воєнний стан.

Все більше компаній з цивілізованих країн заявляє про вихід з ринку Росії або про призупинення діяльності. Учора до таких доєдналися Herbalife, British American Tobacco, мережа готелів Marriott, найбільший американський банк JPMorgan Chase, JetBrain, норвежський виробник добрив Yara, компанії-розробники антивірусів Avast і Norton, авіаперевізники Air Astana Pegasus Airlines.

Сполучені Штати заборонили інвестиції у будь-який сектор економіки РФ, а також разом з Європейським Союзом і G-7 відміняють режим “найбільшого сприяння” в торгівлі, що фактично заблокує торгівлю з країною-окупантом будь-якою продукцією, оскільки її вартість суттєво зросте та стане неконкурентною.

13 регіонів Росії з 85 знаходяться в переддефолтному стані та потребують федеральної підтримки. Мова йде про найбільш фінансово спроможні регіони країни, як то Москва, Санкт-Петербург, Московська і Нижегородська області, Краснодарський і Красноярський край, Татарстан. Ситуація по іншим може бути аналогічною, але суми запозичень у них значно менші.

З 14 березня офіційно в Росії буде заблокований Instagram. Користування іншими соціальними мережами є ускладненими через окремі блокування та зниження швидкості.

Фінансових резервів у підсанкційній економіці Росії, ВВП якої знизиться мінімум на 8% 2022 року за оцінками Центробанку, з урахуванням збільшення витрат на війну в Україні та відновлення втрат техніки, вистачить на 1-1,5 роки. Важливо тверезо оцінювати фінансові та економічні можливості наших ворогів, щоб гнучко реагувати на всі дії Росії. Активна військова фаза на території України може тривати від 2 до 3 місяців, після чого почнуться переважно позиційні дії. Ймовірно нам вдасться вийти за цей час на державні кордони України за більшістю напрямків.

Негативні економічні та фінансові новини для Росії з’являються кожної години. Тому будемо продовжувати стежити за ними.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram