Новини
21 Жовтня 2020
723

Міністри країн ЄС домовилися про масштабну аграрну реформу

Значна частина запланованого бюджету піде на програми для захисту довкілля

Країни-члени Європейського союзу погодилися на проведення масштабної аграрної реформи. Так, у середу, 21 жовтня, міністри сільського господарства країн ЄС підтримали компромісну пропозицію Німеччини, яка головує в Раді ЄС у другому півріччі, повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що у майбутньому фермери повинні будуть дотримуватися вищих екологічних стандартів. Крім того, дрібні сільгоспвиробники підлягатимуть більш спрощеному контролю, який дозволить знизити адміністративне навантаження і водночас забезпечить їх внесок у досягнення екологічних і кліматичних цілей.

Кожна з країн ЄС повинна буде погодити мінімум 20% прямих сільгосп виплат за участю фермерів в екологічних програмах. “Щоб ці гроші не були втрачені у разі недостатньої залученості у подібні програми, передбачена дворічна “фаза навчання”. У ході неї дані кошти можуть бути виділені при дотриманні інших критеріїв”, – зазначила міністр сільського господарства ФРН Юлія Клекнер.

Аграрні витрати – одна з найбільших статей бюджету ЄС, протягом майбутніх семи років на ці цілі будуть виділені €387 млрд. На частку Німеччини з цієї суми припадає €42 млрд.

Видання зазначає, що цього року німецькі фермери неодноразово виходили на акції протесту. Зокрема, це пов’язано з тим, що багато агропідприємств країни, які виробляють екологічно чисту продукцію, змушені знову переходити на звичайні стандарти, тому що не отримують допомоги від держави.

“Крім того, фермери критикували заплановані владою обмеження на використання пестицидів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада України підтримала законопроєкт про зниження ПДВ для аграріїв до 14% – завдяки змінам очікується детінізація аграрного виробництва, а бюджет отримає суттєві переваги.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram