Новини
31 Травня 2023
331

Рада реформує Фонд держмайна

Відповідний закон ухвалено

Верховна Рада Укарїни (ВРУ) у вівторок, 30 травня, схвалила в другому читанні законопроєкт №8250, який вносить зміни до закону “Про Фонд державного майна України” для його оптимізації, повідомив перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк у Telegram.

За проєкт закону проголосував 231 народний депутат.

Згідно з пояснювальною запискою, метою закону визначено підвищення ефективності діяльності регіональних органів ФДМУ та зміни процедури призначення та звільнення заступників голови Фонду.

“На сьогодні ФДМУ складається з головного офісу та 12 регіональних відділень, кожне з яких є окремою юридичною особою. Це призводить до складнощів в операційному управлінні. До того ж це — чимала кількість чиновників та значні витрати з Державного бюджету — близько 500 млн грн на рік.

Тому в законопроєкті №8250 ми пропонуємо ліквідувати регіональні відділення і зробити Фонд цілісною юридичною особою”, — пояснював в колонці на ЕП нардеп Олексій Мовчан.

У схваленому законі, зокрема, закріплено, що ФДМУ здійснює свої повноваження безпосередньо та через свої регіональні відділення, які позбавляються статусу юридичної особи.

Голові ФДМУ, згідно з прийнятими змінами, надаються повноваження утворювати та ліквідовувати регіональні відділення Фонду та власним рішенням призначати своїх заступників без погодження з урядом.

Раніше Investory News писали, що Фонд держмайна продав київський “Ермітаж” за 311 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram