Новини
28 Вересня 2020
1 349

Лейбл відомої групи BTS готує найбільше південнокорейське IPO за останні кілька років

Акції Big Hit Entertainment, якому належить K-pop проект, були високо оцінені напередодні ринкового дебюту

Популярний у всьому світі K-pop проект BTS готує найбільше південнокорейське IPO за останні кілька років, яке має відбутися у жовтні, повідомляє Reauters.

Згідно із заявкою, ціна паперу лейблу Big Hit Entertainment встановлена ​​на рівні 135 тис. південнокорейських вон ($115) за штуку.

За нормативною документацією, Big Hit також залучить 962,55 млрд корейських вон ($822 млн) через оферту. Як випливає з матеріалів справи, пропозиція акцій була в 1117 разів перевищена інституційними інвесторами.

“Big Hit класифікується як свого роду глобальна експортна компанія. Вона не тільки довела свою здатність використовувати Youtube і соціальні мережі для проникнення на медіа-ринок, а й має платформу Weverse, яка дає безпрецедентну прозорість і контроль над джерелами доходу для лейбла”, — сказав аналітик Yuanta Securities Korea Пак Сон Хо.

Big Hit повідомила про прибуток у розмірі 49,7 млрд вон ($42,4 млн) за першу половину 2020 р., оскільки її онлайн-концерти та продажі мерча в додатку Weverse з лишком компенсували скасування заходів під час пандемії COVID-19.

IPO зробить всіх сімох учасників групи BTS мультимільйонерами, оскільки генеральний директор Big Hit Банг Сі Хек у серпні дав їм по 68 385 акцій на суму майже $7,9 млн, якщо виходити із заявленої ціни випуску.

Компанія залучить 962,6 млрд вон шляхом пропозиції 7,13 млн нових акцій. Це стане найбільшим південнокорейським IPO з того часу, як Celltrion Healthcare залучила 1 трлн вон у 2017 р.

Акції розважальних компаній у всій Південній Кореї підскочили на фоні оголошення подробиць IPO Big Hit. Папери YG Entertainment завершили торговий день зростанням на 11,98%, JYP Entertainment виросла на 9,94%, а SM Entertainment підскочила на 6,69%.

Недавній звіт Reauters показав, що інтерес роздрібних інвесторів до дебюту Big Hit, як очікується, буде сильним. До того ж акціями лейбла зацікавилися і шанувальники популярної групи.

Агенція також повідомила, що попит серед південнокорейських роздрібних інвесторів на нові лістинги дуже високий, оскільки ринки заповнені готівкою після заходів уряду зі стимулювання економіки, яка постраждала від коронавірусу.

Центральний банк уважно стежить за дебютним розміщенням лейбла, оскільки масова підписка на акції може відбитися на короткострокових фінансових ринках.

Нагадаємо, Метрополітен-опера скасувала виступи до вересня 2021 р. і на невизначений термін припинив живі виступи, що стало останнім ударом по колись бурхливому культурному житті Нью-Йорка. Керівництво прийняло таке рішення через пандемію, всупереч отриманим збиткам у $150 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram