Новини
15 Листопада 2019
963

Інтернету бути: 4G з’явиться у столичному метро до квітня 2020 року

Спочатку його запустять на 10 станціях, а до початку 2021-го – по всьому метрополітену

До квітня 2020 року на 10 станціях столичного метро – Академмістечко, Житомирська, Святошин, Нивки, Мінська, Героїв Дніпра, Оболонь, Сирець, Дорогожичі та Лук’янівська – запустять 4G Internet. Інтернет-зв’язок на всіх інших станціях та тунелях з’явиться наприкінці 2020 – початку 2021 років, про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що наразі проведено переговори та узгоджено загальну схему імплементації поетапного впровадження 4G в метро з ключовими операторами Vodafone, Kyivstar і Lifecell.

І додав, що КП “Київський метрополітен” має підготувати технічні умови по проєкту, а Київська міська рада затвердити тарифи “за телеком доступ до комунальних об’єктів транспорту міста”.

“Huawei Ukraine у свою чергу провести огляд майданчиків метро, розробити та погодити робочий проєкт з впровадження 4G, а також провести експертизи відповідними державними службами”, – написав він.

Раніше Investory News писали, що Huawei Ukraine перемогла в тендері на модернізацію мережі 2G і будівництво мережі 4G у київському метрополітені. Це наймасштабніший проєкт з розвитку систем зв’язку в метро для Huawei серед 27 країн регіону Центральної та Східної Європи й Скандинавії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram