Новини
8 Серпня 2019
821

Все серйозно: Huawei побудує 4G-мережу в київському метро

Строки реалізації проекту і вартість робіт в компанії не повідомляють

Huawei Ukraine перемогла в тендері на модернізацію мережі 2G і будівництво мережі 4G в київському метрополітені, повідомляє прес-служба компанії. Тендер розпочався в жовтні 2018 року і завершився в кінці липня 2019 року.

Це наймасштабніший проект з розвитку систем зв’язку в метро для Huawei серед 27 країн регіону Центральна та Східна Європа і Скандинавія. У Huawei є досвід впровадження систем мобільного зв’язку в метро Парижу, Гонконгу. “Ми встановили Wi-Fi в підземці Праги”, – йдеться в повідомленні.

Наразі в київському метро є тільки 2G-покриття, за винятком “Теремків”, де мережа відсутня, і наземні станції зі зв’язком 4G. Вартість робіт не розголошується.

“Мережі 2G в київському метрополітені і 4G в Харкові теж побудовані на обладнанні Huawei”, – зазначив Олександр Сербін, директор з розвитку бізнесу Huawei Ukraine.

Нагадаємо, у минуломі місяці в Huawei озвучили невтішні прогнози падіння виручки. Генеральний директор і засновник Huawei Рен Женфей заявив, що через тиск з боку влади США у компанії були змушені переглянути прогноз щодо річного виторгу. Як результат у 2019-2010 роках Huawei заробить на $30 млрд менше запланованого.

Як писали Investory News, Huawei хоче інвестувати у Польщу близько $800 млн. Остаточна сума залежить від планів країни щодо ролі компанії у розвитку 5G.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram