Новини
18 Червня 2019
845

Санкції та збитки: У Huawei озвучили невтішні прогнози падіння виручки

Також компанія може скоротити поставки смартфонів

Генеральний директор і засновник Huawei Рен Женфей заявив, що через тиск з боку влади США у компанії були змушені переглянути прогноз щодо річного виторгу. Як результат у 2019-2010 роках Huawei заробить на $30 млрд менше запланованого. “До того ж постачання смартфонів за кордон будуть скорочені на 40-60 млн одиниць”, – заявив він під час виступу в штаб-квартирі Huawei, передає Bloomberg.

Як зазначається, у 2019-2020 роках швидше за все, продажі Huawei сягатимуть близько $100 млрд. “Зниження прогнозу пов’язано з внесенням компанії в чорний список США – їй заборонили вести бізнес з американськими компаніями без попередньої згоди влади, в тому числі закуповувати компоненти та ПО”, – йдеться у повідомленні.

“Ми не очікували, що США вдарять по нас таким способом – не тільки блокуючи постачання компонентів, але і нашу участь в міжнародних організаціях”, – заявив Рен Женфей.

По інформації джерел видання, наразі в компанії проводять внутрішню оцінку перспектив. “Вона залежить в тому числі від старту продажів нового смартфона Honor 20. У Європі ця модель повинна вийти 21 червня 2019 року. Однак менеджери слідкують за запуском і якщо смартфони погано продаватимуться, у будь-який момент можуть перервати постачання”, – пише видання.

До того ж, співрозмовники Bloomberg говорять, у разі нижче запланованих продажів, компанія готова повністю припинити постачання своїх смартфонів до деяких країн Європи.

Наразі в Huawei розробляють власні мікросхеми та мобільну операційну систему, щоб знизити залежність від іноземних компаній. “При цьому Mate X із функцією згинання, запуск якого вирішили відкласти до вересня цього року у зв’язку із додатковими перевірками, буде працювати на Android”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що Huawei почала активно рекламувати власну розроблену операційну систему як альтернативу Android. “Але китайській компанії потрібен час, щоб переконати розробників по всьому світу створити окремі додатки, адаптовані для її операційної системи”, – пише видання.

За інформацією джерел видання, у планах Huawei – закріпитися в Китаї, зайнявши половину ринку смартфонів, й таким чином компенсувати падіння за його межами. До того ж, у компанії сподіваються збільшити пропозиції внаслідок інвестицій у маркетинг і розширення збуту каналів.

“Загалом, китайська частка Huawei на ринку смартфонів може вирости до 45%, у порівнянні з попередньою оцінкою від 30% до 35%. Завдяки більш активній стратегії продажів після заборон Трампа”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Huawei розпочала судову тяганину з США через “чорний список” – компанія вимагає визнати частину американського закону про національну оборону антиконституційною.

У свою чергу у Трампа потурбувалися про американські компанії, які використовують технології китайського виробника, заявивши, що масштабне обмеження Huawei потрібно відстрочити.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram