Новини
24 Травня 2019
829

Хід конем: Huawei замінить Android і Windows власною ОС

Вже восени 2019 р. вийде нова версія на ринок Китаю

Фото: Aly Song

Китайська технологічна компанія Huawei заявила про розробку власної операційної системи (ОС) для ноутбуків і смартфонів, якщо влада США заборонить їй використовувати продукти Google і Microsoft, повідомляє CNBC.

Цього року буде створена версія для ринку Китаю. На міжнародному рівні ОС з’явиться на початку або середини 2020 р. Представники Huawei підкреслили, що запустять свою ОС тільки якщо їй назавжди заборонять працювати з Android від Google і Windows від Microsoft.

У операційній системі від Huawei буде встановлено магазин додатків App Gallery, який було презентовано 2018 року. Він встановлюється на пристрої Huawei, але зазвичай в якості магазину за замовчуванням в них вказано Google Play.

Чутки про вихід ОС від Huawei в 2019 р. з’явилися в травні. Пізніше повідомлялося, що в 2018 р. Huawei пропонувала розробникам адаптувати свої програми для Android під магазин App Gallery. За це компанія обіцяла маркетингову підтримку, зокрема на китайському ринку.

Нагадаємо, Google, припинила співпрацю з телекомунікаційною компанією Huawei через те, що китайська компанія потрапила в чорний список уряду США.  Згодом і Microsoft припинив співпрацю з китайською компанією.

Японські телекомпанії SoftBank і KDDI  також оголосили, що відкладають раніше запланований початок продажів нових моделей смартфонів виробництва компанії Huawei. Вони прийшли до висновку, що не можуть гарантувати безпечне та надійне використання цих гаджетів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram