Новини
20 Травня 2019
952

Google припинила співпрацю з Huawei

Надалі компанії зможуть обмінюватися лише програмним забезпеченням з відкритим вихідним кодом

Фото: BIG Geek

Alphabet Inc., материнська компанія Google, припинила співпрацю з телекомунікаційною компанією Huawei через те, що китайська компанія потрапила в чорний список уряду США, повідомляє Reuters з посиланням на особисте джерело, знайоме з ситуацією.

Як пише видання, на думку американської влади, Huawei загрожує національній безпеці країни. Для Alphabet Inc. це означає, що вона зможе надалі обмінюватися з Huawei лише програмним забезпеченням з відкритим вихідним кодом.

У свою чергу, на практиці це призведе до того, що всі смартфони виробництва Huawei, випущені з мобільною операційною системою Android, втратять доступ до її оновлень.

Як пише Reuters, на всі свої нові пристрої китайська компанія не зможе встановлювати програми, розроблені Google. До них відносяться, наприклад, електронна пошта Gmail або магазин додатків Google Play.

Однак, представники міністерства торгівлі США не коментують включення Huawei у чорний список компаній.

Як розповіли агентству, в Google до сих пір йде обговорення варіантів співпраці з Huawei у нових умовах.

У кінці січня мін’юст США пред’явив звинувачення фінансовому директору Huawei Мен Веньчжоу і двом дочірнім структурам компанії в крадіжці інтелектуальної власності, шахрайстві, порушення режиму санкції і перешкоджанні правосуддю.

“Huawei зробила значний внесок у розвиток ОС Android. Як один із ключових глобальних партнерів Android, ми тісно співпрацювали з відкритою платформою для розробки екосистеми, необхідної як для користувачів, так і для розвитку галузі в цілому”, – йдеться у офіційні заяві Huawei.

У повідомленні також зазначають, що компанія продовжить надавати оновлення безпеки і післяпродажне обслуговування всім смартфонам і планшетам Huawei і Honor, які були продані або є в наявності на складах по всьому світу.

Як повідомили Investory News у прес-службі Google Україна, компанія дотримується законів та вивчає можливі наслідки.

“Для користувачів наших сервісів, Google Play та захист безпеки від Google Play Protect продовжуватимуть функціонувати на існуючих пристроях Huawei”, – зазначають у прес-службі.

За інформацією Bloomberg, Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. та Broadcom Inc. повідомили своїх співробітників, що не будуть здійснювати поставки Huawei до отримання повідомлення від влади США.

Президент США Дональд Трамп підписав 15 травня указ, який дозволив блокувати купівлю американськими телекомунікаційними компаніями устаткування, що представляє загрозу для національної безпеки США. У числі таких компаній були названі китайські Huawei і ZTE. Міністерство торгівлі США внесло Huawei і 70 її підрозділів в свій чорний список.

Раніше Investory News писали, що Дональд Трамп збільшить  мита на ряд китайських товарів з 10% до 25% і не виключив введення мит на інші товари.

Після цієї заяви капіталізація світового ринку акцій знизилася на$1,36 трлн. Аналітики Bloomberg прогнозують Китаю найбільший в історії країни дефолт на суму $13 трлн, що може відбутися вже найближчим часом.

Через загострення відносин між США та Китаєм впали американські фондові індекси. Слідом за введенням додаткових взаємних мит промисловий Dow Jones Industrial Average і показник широкого ринку S&P просіли більш ніж на 2,5%. А високотехнологічний NASDAQ втратив 3,41%, що виявилось найбільшим падінням з грудня 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram