Новини
6 Травня 2019
1 087

Трамп пообіцяв на 25% збільшити мита на китайські товари

Товари, які вже відправив Китай на $325 млрд, поки що не не обкладатимуться митом

Фото: Flickr/Creative

Президент США Дональд Трамп заявив, що збільшить в п’ятницю мита на ряд китайських товарів з 10% до 25% і не виключив введення мит на інші товари. Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

“Впродовж 10 місяців Китай платив мита США в 25% на високотехнологічну продукцію вартістю $50 млрд, і 10% на $200 млрд інших товарів. Ці платежі частково відіграли роль у видатних результатах нашої економіки. А в п’ятницю 10% зростуть до 25%. Інші товари на $325 млрд, які Китай посилає нам, поки не обкладаються митом, але незабаром будуть також в розмірі 25%”, – написав він.

Китай і США ще у липні і в вересні минулого року ввели взаємні підвищені митні збори на ряд товарів обсягом імпорту в сотні мільярдів доларів на рік. Тоді в силу вступили взаємні підвищені митні тарифи між країнами в розмірі 25%. У кінці вересня почали діяти американські мита в розмірі 10% на товари з КНР обсягом імпорту $200 млрд на рік. Пекін відповів на це, ввівши тарифи в розмірі від 5% до 10% на імпорт продукції зі Сполучених Штатів обсягом $60 млрд.

Варто зазначити, що після заяви Дональда Трампа щодо підвищення мита, за даними торгів на лондонській біржі ICE Futures, ціна нафти північноморської марки Brent сьогодні вранці, 6 травня, різко опустилася нижче за позначку в $70 за барель. А вартість липневих ф’ючерсів на Brent в 08:10 (за київським часом) знизилась до $69,4 за барель, що на 2,05% нижче за закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, ще на початку квітня Investory News писали, що від введення США мит на європейські товари Єропейський Союз може понести мільярдні збитки. Як відомо, на сайті Офісу торгового представника США (USTR) з’явилась заява, в якій йдеться про пропозицію вести мита на деякі європейські товари як контрзахід у відповідь на шкоду американській економіці, заподіяну субсидіями для літаків ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram