Новини
10 Травня 2019
948

Китайський дефолт: Як Трамп та Bloomberg обрушили Піднебесну

Кожне із 102 слів твіта Трампа коштувало інвесторам $13 млрд

Фото: Pixabay

Капіталізація світового ринку акцій знизилася на$1,36 трлн після того, як президент США Дональд Трамп в неділю, 5 травня опублікував у своєму твіттері пост щодо підвищення мита на китайські товари з 10% до 25%. Окрім цього максимальне денне зниження за останні три роки продемонстрували китайські фондові індекси, передає Bloomberg.

Таким чином, кожне із 102 слів у пості Трампа обійшлося інвесторам в $13 млрд. “Ще тиждень тому ризики, пов’язані з американо-китайськими торговими відносинами не були в їх полі зору”, – пише видання.

Стратег JPMorgan Asset Management Керрі Крейг пояснює, що за останні тижні фондові індекси значно зросли. “Тому інвесторам був потрібен лише привід, аби зафіксувати прибуток”, – зазначив він.

У свою чергу старший аналітик по ринку в Oanda Asia Pacific Джеффрі Халлі відмітив, “щоб перестрахуватися – інвестори почали активно спустошувати свої портфелі”.

Голова департаменту управління активами Ample Capital Алекс Вонг вважає, що у порівнянні з минулим роком ситуація помітно змінилася. “Але навіть якщо США і Китай не зможуть прийти до компромісу, ринок сильно не постраждає”, – впевнений він.

Нагадаємо, жорсткі тарифи будуть введені США 10 травня 2019 року в разі, якщо Пекін і Вашингтон не досягнуть домовленостей. Однак, як інформує The Wall Street Journal, в Пекіні допустили відмову від торгових переговорів.

У свою чергу аналітики Bloomberg прогнозують Китаю найбільший в історії країни дефолт на суму $13 трлн, що може відбутися вже найближчим часом. “Такий висновок зроблено на підставі даних, зібраних з 2016 року”, – пише видання.

І додає, що за перші чотири місяці 2019 року китайські компанії вже оголосили дефолт за внутрішніми облігаціями на суму $5,8 млрд. Експерти вказують, що ця цифра була меншою в 3,4 раза за аналогічний період 2018 року. “При цьому темп, з яким компанії оголошують про дефолт, в три рази вище, ніж у 2016 році”, – йдеться у повідомленні.

Серед причин, вказується скорочення фінансування компаній, тиск влади на банки, спроба скоротити надлишкові виробничі потужності, що позначилося на кредитних ринках. “Сплеск дефолту почався в кінці 2017 року”, – зазначається у повідомленні.

Серед великих фірм, які оголосили про дефолт, Bloomberg називає Neoglory Holding Group, Shandong SNTON Group, China Minsheng Investment Group Corp., Citic Guoan Group Co. і Goocoo Investment Co.

Раніше Investory News писали, що американський президент Дональд Трамп заявив, що США хочуть обкласти митами європейські товари на суму $11 млрд у відповідь на субсидії ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram