Новини
14 Травня 2019
895

Не кращий день для фондових бірж: Наслідки конфлікту Китаю й США

Від ситуації на політичній арені найбільше постраждали технологічні компанії

Фото: Rafael Matsunaga/ Flickr

Американські фондові індекси впали через загострення відносин між США та Китаєм.

Як пише The Wall Street Journal, слідом за введенням додаткових взаємних мит промисловий Dow Jones Industrial Average і показник широкого ринку S&P просіли більш ніж на 2,5%. А високотехнологічний NASDAQ втратив 3,41%, що виявилось найбільшим падінням з грудня 2018 р.

Як стверджує видання, технологічні компанії найбільш постраждали від нинішньої ситуації на політичній арені. Так, акції Caterpillar втратили до закриття торгів у понеділок $6,04 (4,6%), котирування Boeing знизилися на $17,30 (4,9%). Цінні папери Apple, яка виробляє практично всі свої продукти в Китаї, подешевшали на $11,46 (5,8%). Невдалий час для проведення IPO обрав і Uber, який на даний момент втратив $13 млрд капіталізації.

Крім того, автовиробники також зазнають значних втрат. За даними Bloomberg, акції Tesla впали за день на 5,22%. BMW і Daimler, які продають свої авто у Китай, втратили 1,2% і 3,3% відповідно. Впали в ціні й акції General Motors (на 3,8%) та Ford (на 3,3%).

Тим часом, головний індекс Шанхайської біржі зараз лише в символічному мінусі. Курс юаня знизився по відношенню до долара на 0,6%. Однак китайський регулятор запевняє, що збереже його на раціональному і стабільному рівні.

Нагадаємо, торговий конфлікт загострився в п’ятницю, 10 травня, після підвищення Америкою мит на китайські товари вартістю $200 млрд. Китай пообіцяв ввести відповідні заходи, не розкривши подробиці.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram