Новини
13 Травня 2019
776

Торгові війни: Юань рухнув, а ціни на нафту зросли

Торгові переговори США та Китаю зайшли в глухий кут

Фото: China Photos/Getty Images

Ієна злегка зміцнилася, в той час як китайський юань і австралійський долар впали в понеділок, 13 травня, після чергового загострення торгової війни між Сполученими Штатами і Китаєм, повідомляє Reuters.

“Переговори двох найбільших економік світу зайшли в глухий кут. Вашингтон зажадав обіцянок щодо внесення поправок в китайське законодавство, Пекін в свою чергу відповів, що не ковтатиме “гірку пігулку “, яка зашкодить його інтересам”, – пише видання.

Торговий конфлікт загострився в п’ятницю, 10 травня, після підвищення Америкою мит на китайські товари вартістю $200 млрд. Китай пообіцяв ввести відповідні заходи, не розкривши подробиці.

Як повідомив агентству економічний радник Білого Дому Ларрі Кудлоу, президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін, ймовірно, зустрінуться на червневому саміті G20 в Японії для обговорення питань торгівлі.

Однак 13 травня, ф’ючерс S&P500 втрачає близько 1%. Трамп дав вказівки опрацювати мита на решту $320 млрд китайського імпорту.

Тим часом японський Nikkei втрачає 0,8%, зміцнення ієни не йде на користь експортно-орієнтованій економіці. Континентальні китайські ринки в позитивному мінусі.

Як зазначає видання, зниження могло б бути ще сильнішим, але китайський ринок за останні кілька днів після оголошення про підвищення мит і так “розгубив” все зростання останніх місяців торгових переговорів.

Юань опустився в понеділок, 13 травня, на чотиримісячний мінімум на рівні 6,8533 по відношенню до долара США. По відношенню до ієни долар США впав на 0,2% до позначки 109,72 ієн.

“Австралійський долар впав на 0,35% до $0,69745. Він досить чутливий до змін і залежить від ситуації в економіці Китаю, який є найбільшим торговим партнером Австралії”, – пише видання.

Сировина і метали торгуються переважно на негативній межі. Золото знижується на 0,3% незважаючи на попит на безризикові активи.

“Причиною такої динаміки є зниження долара. Можливо приводом також служить різке зниження юаня, адже Китай – найбільший споживач золота”, – стерджують в агентстві.

Ф’ючерси на нафту в США виросли на 0,1% до $ 61,73 за барель, а на нафту марки Brent виросли на 0,5% до $ 71,00.

Криптовалюта зберегла більшу частину свого прибутку, отриманої за вихідні. Біткоін підскочив більш ніж на 10% в суботу і досяг свого дев’ятимісячного максимуму в $7,585 в неділю, перш ніж подешевшати.

Нагадаємо, минулого тижня капіталізація світового ринку акцій знизилася на$1,36 трлн після того, як президент США Дональд Трамп в неділю, 5 травня, опублікував у своєму твіттері пост щодо підвищення мита на китайські товари з 10% до 25%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram