Новини
8 Липня 2019
800

В надії зачепитися: Huawei хоче інвестувати у Польщу близько $800 млн

Остаточна сума залежить від планів країни щодо ролі компанії у розвитку 5G

Huawei у найближчі 5 років планує витратити у Польщі 3 млрд злотих ($793 млн). І це ще не остаточно затверджений обсяг інвестицій. Кінцева сума залежатиме від того, яку саме роль зіграє китайська компанія у розгортанні 5G на території країни, повідомляє Reuters, посилаючись на представника польського підрозділу групи.

Раніше США висловлювали стурбованість з приводу безпеки технології китайського виробника і закликали союзників не використовувати її. У свою чергу Huawei стверджує, що її технологія не становить загрози для безпеки користувачів.

У січні польські офіційні особи заявили, що уряд готовий виключити Huawei з мереж 5G після арешту китайського співробітника Huawei та колишнього співробітника польської служби безпеки за звинуваченням в шпигунстві.

Попри це, протягом наступних п’яти років компанія планує витратити в Польщі майже 3 млрд злотих на закупівлі. “Ми чекаємо на рішення того, яку роль компанія зіграє в планах Польщі на 5G”, – зазначили представники Huawei агентству Reuters.

“Huawei хоче розвиватися й інвестувати в Польщу, але ці інвестиції повинні мати сенс з точки зору бізнесу”, – пише видання. І додає, що раніше компанія заявляла, що планує інвестувати 2 млрд злотих протягом наступних трьох років.

Нагадаємо, гендиректор і засновник Huawei Рен Женфей заявив, що через тиск з боку влади США у компанії були змушені переглянути прогноз щодо річного виторгу. Як результат у 2019-2010 роках Huawei заробить на $30 млрд менше запланованого, до того ж постачання смартфонів за кордон будуть скорочені на 40-60 млн одиниць.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram