Новини
14 Серпня 2020
1 293

Fozzy Group Костельмана збирається купити частину агрохолдингу “Сварог Вест Груп”

Йдеться про придбання корпоративних прав на 40 тисяч гектар землі

Співвласник торгово-промислової групи (ТПГ) Fozzy Group Володимир Костельман через ПАТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Холдинг Інвест” (Київ) має намір придбати ТОВ “Агрофірма “Оршевська” (Чернівецької області) в агрохолдингу “Сварог Вест Груп”. Про це повідомляється на сайті Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Згідно з проектом порядку денного засідання АМКУ, відомство розгляне питання дозволу на концентрацію інвестфондом “Холдинг Інвест” у вигляді придбання частки в статутному капіталі агрофірми “Оршевська”, що забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

ТОВ “Агрофірма “Оршевська” займається переважно рослинницьким напрямком і входить до складу агрохолдингу “Сварог Вест Груп”. Група об’єднує підприємства у Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській областях із земельним банком близько 40 тис. га.

Сварог Вест Груп займається рослинництвом, тваринництвом і садівництвом. До складу групи входять ТОВ “Сварог-Дністер”, ТОВ “АФ “Оршевська”, ТОВ “Євразія-Сервіс”.

У звіті на сайті Сварог Вест Груп зазначається, що “Агрофірма “Оршевська” у 2019 р. скоротила чистий збиток на 28,7% у порівнянні з 2018 р. — до 23,1 млн грн, виручку збільшила в 1,8 раза — до 199, 6 млн грн.

Як писали раніше Investory News, Антимонопольний комітет України дав дозвіл “Епіцентр К” на придбання частки, що забезпечує понад 50% голосів у вищому органі управління ТОВ “Хмельницьк-Агро”, підприємства, яке входить до “Сварог Вест Груп”.

Нагадаємо, за перші три місяці 2020 р. обсяг вкладень у сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних з ними послуг зменшився, у порівнянні з показником аналогічного періоду минулого року на 35%, до 7 млрд грн. Це один із найбільших падінь капіталовкладень за останні 5 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram