Новини
12 Лютого 2020
1 698

Гереги збільшують землеволодіння: “Епіцентр К” купує підприємство у “Сварог Вест Груп”

Земельний банк агрохолдингу зросте майже до 160 тисяч гектарів

Антимонопольний комітет України дав дозвіл “Епіцентр К” на придбання частки, що забезпечує понад 50% голосів у вищому органі управління ТОВ “Хмельницьк-Агро”, підприємства, яке входить до “Сварог Вест Груп”. Зараз триває процес оформлення угоди. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на прес-службу компанії.

Таким чином “Епіцентр Агро” збільшить кількість оброблюваних сільськогосподарських площ у Хмельницькій області.

У компанії зазначили, що земельний банк агрохолдингу зросте майже зі 120 тис. га до 160 тис. га в обробітку.

“Для якісного управління додатковим земельним банком у структурі “Епіцентр Агро” будуть створені ще два кластери. На землях цих кластерів, крім вирощування традиційних культур — пшениці, соняшника, кукурудзи та ріпаку, у сівозміні залишаться такі нішеві культури, як голозерний гарбуз, буде розвиватися вирощування органічних культур та насіннєвого матеріалу на поливі”, — розповів керівник аграрного напрямку “Епіцентр К” Василь Мороз у коментарі для ЕП.

“Хмельницьк-Агро” займається рослинництвом, тваринництвом. Компанія має серед активів зерносховища та насіннєвий завод.

Згідно з інформацією “Сварог Вест Груп”, компанія обробляла 80 тис. га у Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирських областях.

Як пише видання, агрохолдинг “Сварог Вест Груп” належить колишнім народним депутатам, братам-мільйонерам Сергію та Олександру Бурякам. Власниками “Епіцентр К” є Олександр та Галина Гереги.

Нагадаємо, група компаній “Епіцентр К” запустила в експлуатацію два нових елеватори та збільшила потужності ще двох існуючих елеваторів у Вінницькій та Хмельницькій областях. Загальна вартість проектів із розбудови та реконструкції елеваторних комплексів складе 4,6 млрд грн.

А от за інформацією Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, прибуток сільськогосподарських підприємств за 2019 р. може істотно скоротитися — на більш ніж 40%, всупереч збільшенню обсягів виробництва в минулому році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram