Новини
4 Листопада 2019
1 144

Епіцентр К інвестує 3 мільярди гривень у нові елеватори

Загальна вартість проектів із розбудови та реконструкції елеваторних комплексів складе 4,6 мільярда гривень

Група компаній “Епіцентр К” запустила в експлуатацію два нових елеватори та збільшила потужності ще двох існуючих елеваторів у Вінницькій та Хмельницькій областях, йдеться в прес-релізі компанії.

В експлуатацію введені маршрутні елеваторні комплекси в Вінницькій області: Вендичани (Могилів-Подільській р-н) потужністю 120 тис. т одночасного зберігання та Вапнярка (Томашпільський р-н) на 200 тис. т.

Кількість власних елеваторів, які обслуговують агрохолдинг “Епіцентр Агро”, зросла з 6 до 8, а їх загальні потужності зі зберігання збільшено до понад 800 тис. т.

Також завершено реконструкцію Вінницького елеватору, в результаті якої його потужності зі зберігання збільшено до 168 тис. т. Крім того, на 60 тис. т зросли потужності Закупнянського ХПП (Хмельницька обл.). Так, після реконструкції підприємство може сушити та зберігати 105 тис. т зерна.

За словами директора аграрного департаменту “Епіцентр К” Василя Мороза, після реалізації усіх проектів елеваторні потужності з одночасного зберігання зерна до кінця 2019/2020 маркетингового року (МР) виростуть до 1 млн т. В планах компанії до кінця 2020/2021 МР збільшити потужності компанії до 2 млн т.

В розбудову та реконструкцію елеваторного господарства аграрним напрямком групи “Епіцентр К” вже було інвестовано майже 3 млрд грн. Загальна вартість проектів із розбудови та реконструкції елеваторних комплексів складе 4,6 млрд грн.

Як зазначили у компанії, інвестпроект триває: розпочато будівництво нового елеватора у Вінниці потужністю 208 тис. т, паралельно ведуться роботи з добудови третьої черги Закупнянського ХПП у Хмельницькій області потужністю 184 тис. т, а також перебудова ще двох підприємств — Переробник (Київська обл.), потужності якого виростуть на 105 тис. т, та Немирівського ХПП (Вінницька обл.), де обсяги зберігання зерна збільшаться на 104 тис. т.

Нагадаємо, австрійський банк Raiffeisen Bank International AG профінансує збільшення автопарку аграрного спрямування групи компаній “Епіцентр К”. Загальна сума угоди складає близько €4 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram