Новини
8 Квітня 2024
122

Датагруп-Volia та Lifecell чекає велике об’єднання

Французький мільярдер Ксав’є Ніель купує обидві компанії

Фото: Ксав’є Ніель/ enovosty.com

Компанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ніеля, який купує Датагруп-Volia і збирається купити Lifecell, планує об’єднати їх в одну компанію, йдеться у спільному релізі NJJ Holding Ніеля та власника Датагруп-Volia Horizon Capital.

Зараз 96,13% акцій Датагруп-Volia у власності фонду, що управляється американською приватною інвестиційною компанією Horizon Capital під керівництвом Олени Кошарної, решта 3,87% належить генеральному директору Датагруп-Volia Михайлу Шелембі.

NJJ уже отримала дозвіл Антимонопольного комітету на придбання Датагруп-Volia.

“Після закриття угоди консорціум, яким керує NJJ, має намір об’єднати Датагруп-Volia та Lifecell, третім за величиною оператором мобільного зв’язку в країні, що найшвидше зростає. Злиття відбудеться після отримання регуляторного схвалення, що призведе до 100% володіння цими активами”, — йдеться в повідомленні.

Нинішні акціонери Датагруп-Volia збираються зберегти міноритарну частку в об’єднаній компанії.

Шелемба очолить її, а голова наглядової ради Датагруп-Volia П’єр Данон очолить її наглядову раду.

Об’єднана компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку понад 10 млн українців, а її фіксована мережа охоплюватиме понад 4 млн домогосподарств у всій країні. Клієнти Датагруп-Volia-Lifecell зможуть отримувати “потрійний пакет послуг”: мобільний зв’язок, інтернет, телебачення.

“Наша історична угода стане сигналом для інших про те, що настав час інвестувати в Україну для того, щоб підтримати відновлення країни та реалізувати її потенціал”, — сказав, коментуючи угоду, Ксав’є Ніель, засновник NJJ Holding.

Як писали раніше Investory News, українська компанія “Три ведмеді” придбала завод у Польщі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram