Новини
6 Жовтня 2021
645

Forbes: Хто з американських мільярдерів за рік розбагатів більше за інших

За минулий рік статки 400 найбагатших американців в середньому зросли на 40%

Forbes склав новий рейтинг найбагатших американців. Серед 345 мільярдерів із торішнього рейтингу 314 стали тільки багатшими, а статки 14 залишилися на колишньому рівні. Тільки 17 мільярдерів з рейтингу 2020 року стали біднішими.

Зараз хороший час, щоб бути мільярдером. За даними рейтингу Forbes, за минулий рік статки 400 найбагатших американців в середньому зросли на 40%. Статки 10 мільярдерів із США, які в процентному співвідношенні найбільше розбагатіли за минулий рік, збільшилися в середньому на 222%.

Мінімальний приріст статку становив 131%. При складанні 40-го щорічного рейтингу 400 найбагатших людей США Forbes використовував котирування акцій на момент закриття торгів 3 вересня 2021 року.

Якщо мова йде про найбільший приріст статку в процентному співвідношенні проти минулого рейтингу, то перше місце безперечно посідає Ден Гілберт. Статок власника баскетбольного клубу НБА “Клівленд Кавальєрс” зріс на 312% — з $7,5 млрд до $30,9 млрд. Зараз він посідає 23-е місце в рейтингу 400 найбагатших американців за версією Forbes. Торік він посідав лише 69-е місце.

У 1985 році Гілберт заснував компанію Quicken Loans, яка стала одним з найбільших іпотечних кредиторів США. У серпні 2020 року її материнська компанія Rocket Companies провела IPO. Після виходу на біржу її оцінка зросла до $36 млрд. З того часу вартість акцій знизилася, проте станом на 3 вересня 2021 року контрольний пакет Гілберта оцінювався більш ніж у $25 млрд.

Ілон Маск посів 8-е місце серед американських мільярдерів, чиї статки в процентному співвідношенні зросли найбільше за минулий рік — на 180% — з $68 млрд до $190,5 млрд. Однак у грошовому еквіваленті Маск все ж розбагатів більше за інших. Завдяки активності інвесторів, які скуповували акції виробника електромобілів Tesla, Маск став багатшим на цілих $122,5 млрд. З моменту публікації торішнього рейтингу акції Tesla зросли на 180%. Крім того, статок Маска зростав завдяки успіхам виробника супутників і космічної техніки SpaceX, оцінка якого досягла $74 млрд після завершення раунду фінансування в лютому 2020 року.

Засновники сервісу Airbnb Брайан Ческі, Джо Гебб і Нейтан Блечарзік також увійшли до списку найбільш розбагатілих. Статок кожного з них зріс не менш ніж на 222%. На фоні хаосу в економіці та викликаної пандемією невизначеності IPO Airbnb стало подією, про яку ще довго будуть згадувати. Навесні 2020 року керівництво Airbnb звільнило чверть співробітників і залучило $2 млрд для порятунку бізнесу. Але популярність сервісу різко зросла через те, що виснажені самоізоляцією сім’ї та ті співробітники, хто працюють віддалено, почали частіше наймати квартири на Airbnb на довгий термін. У грудні 2020 року компанія провела IPO. Після першого дня торгів її оцінка зросла до $100 млрд. Відтоді вартість акцій Airbnb зросла на 9%.

Засновники Snapchat Боббі Мерфі та Еван Шпігель також увійшли до рейтингу. Статок Мерфі зріс на 223%, а Шпігеля — на 207%. Їх додаток продовжує набирати популярність всупереч сумнівам скептиків. У другому кварталі 2021 року кількість користувачів Snapchat зросла на 23% і досягла позначки 293 млн осіб. Після цього був зафіксований рекордний обсяг продажів — $982 млн, що більш ніж удвічі перевищує показники за той самий період у 2020 році. З минулого року вартість акцій компанії Snap зросла на 239%.

Нагадаємо, українці потрапили до європейського рейтингу Forbes “30 до 30”. Засновників стартапів молодші 30 років відзначили у категоріях Technology, Finance та Social Impact.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram