Новини
26 Серпня 2021
647

Держпраці виявила за два місяці майже 8 тисяч неформальних працівників

Найбільше порушень зафіксовано в Одеській, Київській та Запорізькій областях

З 1 липня 2021 року в Україні триває інспекційна кампанія з легалізації праці. За цей час було розпочато 2 268 інспекційних відвідувань і виявлено 7 854 працівники, допущених до роботи без трудових договорів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільша кількість неоформлених працівників у таких сферах: організація харчування, сільське господарство, торгівля.

У регіональному розрізі найбільше незадекларованих працівників в Одеській (592), Київській (556) та Запорізькій (549) областях.

Також під час проведених інспекційних заходів укладено трудові договори із 3299 працівниками.

У міністерстві оголосили, що наразі спостерігається  збільшення кількості офіційно оформлених працівників. “Так, за останній тиждень було офіційно працевлаштовано 70,133 тис. працівникiв, це на 3351 працівника більше ніж за відповідний період минулого року”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що з початку інспекційної кампанії кількість належним чином оформлених працівників збільшилася на майже 49 тис. проти аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, рівень тіньової економіки в Україні минулого року становив 30% від обсягу офіційного ВВП проти 27% ВВП 2019-го.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram