Новини
18 Жовтня 2021
708

Мінекономіки: За січень-серпень 2021 року зростання ВВП України становить 2,9%

Показник покращено завдяки с/г, промисловості, будівельній галузі й транспорту

Зростання ВВП України за підсумками січня-серпня 2021 року становить 2,9%. Про це свідчить серпневий огляд економічної активності від Міністерства економіки України, повідомляє Бізнес Цензор.

Зазначається, що протягом восьми місяців, за розрахунками Міністерства економіки, зведений індекс виробництва зріс на 2,1% (на 1,3% у січні-липні 2021 року, падіння на 5,8% за вісім місяців 2020 року відповідно), ВВП — на 2,9% (на 2,1% за сім місяців 2021 року, падіння на 5,7% за вісім місяців 2020 року, за даними Держстату, зростання ВВП у другому кварталі 2021 року становило 5,7%)”, — йдеться в огляді.

За даними Мінекономіки, зростанню ВВП за вказаний період сприяли сільське господарство, промисловість, будівельна галузь і транспорт.

Водночас у відомстві наголосили, що спостережуване відновлювальне зростання не дозволяє поки говорити про повноцінне післякризове оздоровлення економіки, для цього необхідно більше часу. Крім того, внутрішнє відновлення економіки знаходиться ще й під впливом глобальних змін і ризиків.

Ризиками Мінекономіки називає загострення політичних та економічних відносин між окремими країнами, зловживання РФ панівною позицією на ринку газу й відповідно істотний вплив на рівень цін, а також поширення нової хвилі коронавірусу у світі.

Раніше Investory News писали, що темпи зростання економіки Китаю у третьому кварталі 2021 року різко сповільнилися на фоні енергетичної кризи, проблем у ланцюжках постачань, підвищення цін на сировину, а також спаду активності на ринку нерухомості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram