Новини
12 Січня 2023
373

Dell планує позбутися китайських чипів

Американська компанія відмовиться від них до 2024 року

Американський виробник комп’ютерів Dell планує до 2024 року припинити використання чипів, вироблених в Китаї, на тлі занепокоєння через напруженість у відносинах між Вашингтоном і Пекіном, повідомляє Nikkei Asia.

Компанія, яка є третім найбільшим у світі виробником комп’ютерів за обсягом поставок, повідомила постачальникам про свої плани “істотно знизити” кількість використання у своїх комп’ютерах мікросхем китайського виробництва.

Мета Dell полягає в тому, щоб до 2024 року всі чипи, що використовуються в продуктах компанії, вироблялися на заводах, розташованих за межами Китаю.

Цей крок є одним із прикладів того, як технологічна війна між США та Китаєм прискорює зусилля виробників електроніки з диверсифікації виробництва якомога далі від найбільшої економіки Азії.

За словами джерел агентства, конкурент Dell, компанія HP, також почала опитування своїх постачальників, щоб оцінити можливість перенесення виробництва і збірки з Китаю.

Крім чипів, Dell попросила постачальників інших компонентів, таких як електронні модулі та друковані плати, допомогти підготувати потужності в країнах за межами Китаю, таких як В’єтнам.

Нагадаємо, Microsoft інвестує $10 млрд OpenAI.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram