Новини
11 Січня 2023
440

Microsoft інвестує $10 мільярдів OpenAI

Стартап заснований Ілоном Маском розробляє технологій на основі машинного навчання

Технологічна компанія Microsoft інвестує $ 10 млрд у стартап OpenAI, повідомляє Semafor. Оцінка OpenAI може становити $29 млрд. Microsoft отримуватиме 75% прибутку компанії доти, доки не окупить свої інвестиції.

Після цього Microsoft отримає 49% акцій OpenAI, інші інвестори також 49%. Некомерційна материнська компанія OpenAI отримає 2%, що залишилися. Semafor також пише про обмеження прибутку, яке варіюється для кожної групи інвесторів.

Залишається незрозумілим, чи було завершено угоду, оскільки документи, що потрапили в розпорядження видання, для потенційних інвесторів вказують на цільове закриття угоди до кінця 2022 року.

OpenAI займається розробкою та ліцензуванням технологій на основі машинного навчання, один із її засновників — Ілон Маск. Стартап розробив чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT, який імітує текст, написаний людиною, та вміє відповідати на запитання, логічно пов’язані з попередніми.

За словами генерального директора OpenAI Сема Альтмана, ChatGPT втрачає кілька центів на кожному запиті. Більшість інвестицій буде витрачено на Microsoft Azure, хмарний бізнес компанії, який бореться за лідерство на ринку з Amazon.

Microsoft також має намір впровадити ChatGPT у свої продукти, такі як Word та Outlook.

Нагадаємо, Apple почне виробляти власні дисплеї, щоб відійти від Samsung та LG.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram