Новини
23 Жовтня 2020
1 130

Антимонопольний комітет дозволив Novus придбати мережу магазинів Billa

Novus контролюватиме до 15% роздрібного ринку продажів продовольства у Києві, Борисполі та Ірпені

Антимонопольний комітет України дозволив UAB Council Trade House (група Novus) придбати 100% статутного капіталу Білла-Україна у компанії REWE International AG (Група REWE), повідомляє пресслужба комітету.

“При розгляді заявки на купівлю, АМКУ встановив, що компанії проводять одночасну господарську діяльність тільки на роздрібному ринку продовольчих і непродовольчих товарів у Києві, Борисполі та Ірпені. А також надають в оренду (суборенду) комерційну нерухомість під торгівлю у Києві”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що сукупна частка учасників концентрації за результатами 2018 року і першої половини 2020 року становить 10-15% на ринках роздрібної торгівлі продовольчими товарами у цих містах (найбільша частка не досягає 17% в Ірпені за результатами 2019 року).

При цьому спільна частка на ринках непродовольчих товарів і у сегменті здачі в оренду комерційної нерухомості не перевищує 5%.

“З огляду на те, що сукупна частка учасників концентрації на зазначених ринках є незначною, АМКУ прийняв рішення, що заявлена ​​концентрація не призводить до монополізації чи значного обмеження конкуренції на товарних ринках України, тому надав відповідний дозвіл”, – йдеться у заяві комітету.

Раніше Investory News писали, що компанія Consul Trade House UAB (єдиний учасник ТОВ “Новус Україна”) та Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки у статутному капіталі “Білла-Україна”, яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram