Новини
12 Жовтня 2023
308

З якої країни можна привезти дешеву та якісну автівку

Під час купівлі потрібно зважати на стан доріг, звичкам у керуванні та клімат

Українці дуже часто купують вживані авто з Європи. Вони дешевші, ніж аналогічні моделі в Україні на вторинному ринку, та, є надія, що через хороший стан європейських доріг, порівняно з українськими, автомобіль навіть через роки експлуатації прослужить довше, пише Телеграф.

Проте не у всіх країнах Європи можна купити дешеве авто. Та і не усі вони однакової якості. Багато залежить від стану дороги, звичок у керуванні тої чи іншої нації, клімату тощо.

Наприклад, назагал відомо, що з Італії часто привозять пошкоджені авто, адже італійці не дуже акуратно паркуються, та ще й вулички досить вузькі, не призначені для машин. Особливо у старовинних містах.

На країни Східної Європи та Балкан потрібно звернути свою увагу, якщо вам потрібна дійсно недорога машина. До прикладу, саме у Литву приганяють автівки для перепродажу в Україну, білорусь чи росію.

Тут є потужні автосервіси, які скуповують авто в несправному стані та ремонтують для перепродажу.

В Італії автомобілі середні за вартістю, але й справді недорогі авто тут також існують. За декілька років експлуатації у спекотному кліматі вигорає лак і навіть тріскається лакофарбове покриття, особливо на авто темних кольорів. Тому їх часто перефарбовують.

Також цікавим є той факт, що автовиробники в Італії, створюючи машини для місцевого ринку, не наділяють їх такими функціями, які в Україні є просто необхідністю. Наприклад, підігрів сидінь чи керма. У теплому кліматі у цьому просто немає потреби. Проте на авто з Італії практично ніколи немає іржі.

На ринок Східної Європи також часто приганяють дешеві авто із Західної Європи. Вони можуть бути як у хорошому стані, так і в дуже поганому.

Останній варіант викликає особливе занепокоєння, тому що майстри можуть так їх “підмарафетити”, що потенційний покупець і не помітить несправностей. Це можуть бути автомобілі-потопельники чи ТЗ з кримінальним минулим, тому при купівлі авто з цих країн потрібно бути дуже обережними.

Німецькі авто зазвичай дорожчі, ніж в інших країнах Європи. Річ у тому, що вони там просто дуже дорогі.

Німецькі машини майже завжди якісні, повністю обслужені та технічно справні. Німці педанти, вони слідкують за своєю власністю дуже добре, обслуговують авто лише в офіційних дилерів.

Єдиний мінус авто з Німеччини — зазвичай великі пробіги, адже жителі цієї країни можуть щодня їздити на великі відстані, і це не проблема. Також вони люблять подорожувати на власному транспорті.

Жителі Швеції та Нідерландів зазвичай добре слідкують за своїми машинами, проте через холодний клімат та постійну сирість авто часто іржавіє. Вони часто потребують фарбування кузова, тому потрібно зважати на це.

Раніше Investory News писали, що ДПС слідкує за продажами через Facebook та Instagram.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram