Новини
8 Серпня 2022
452

Американський стартап розробив дрони шукачів скарбів під водою

SeaSearcher може працювати на глибині до 100 метрів

Стартап із Флориди Seafarer Exploration створив робочий прототип підводного дрона SeaSearcher, який допоможе дослідникам шукати скарби на морському дні. Дрон може опускатися на глибину до 100 м, а за допомогою алгоритмів машинного навчання аналізує електромагнітні хвилі, що відбиваються від будь-яких закопаних металевих об’єктів. SeaSearcher визначає розташування предметів, а також тип металу, з якого вони виготовлені, повідомляє New Atlas.

За проєктування відповідав інженер та генеральний директор партнерської компанії Wild Manta Тім Рейнольдс.

SeaSearcher може виявляти різні типи металу під морським дном — на глибині до 10 м. Водночас створюється тривимірна цифрова карта розташування знахідки, яка передається пілоту.

Дрон може працювати на глибині до 100 м і випромінює електромагнітні, радіочастотні та акустичні хвилі. У прототипі використовується система машинного навчання, що дозволяє безпілотнику аналізувати хвилі, що відбиваються від об’єктів. SeaSearcher може визначати глибину, на якій знаходяться об’єкти, а також тип металу, з якого вони виготовлені.

Seafarer Exploration випробував прототип на місці аварії кораблів у Флориді. SeaSeacher не виявив жодних скарбів, але знайшов предмети з латуні, заліза, міді, алюмінію, свинцю та нержавіючої сталі.

Дрон можна використовувати як ROV (дистанційно керований апарат) і AUV (автономний підводний апарат), який слідуватиме прописаній схемі пошуку.

Нагадаємо, аспірант Мерілендського університету Остін Прете успішно відтворив безпілотний квадрокоптер за ескізами італійського художника та винахідника Леонардо да Вінчі, зробленим наприкінці XV ст. Він може літати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram