Новини
6 Лютого 2022
692

Американець відтворив дрон за кресленнями Леонардо да Вінчі — і він літає

Художник і винахідник намалював конструкцію одномісного літального апарату, що рухається

Аспірант Мерілендського університету Остін Прете успішно відтворив безпілотний квадрокоптер за ескізами італійського художника та винахідника Леонардо да Вінчі, зробленим наприкінці XV ст., повідомляє CNet.

У 1480-х роках да Вінчі намалював конструкцію одномісного літального апарату, що рухається за допомогою повітряних гвинтів. Для перевірки цієї ідеї група інженерів Мерілендського університету розробила та протестувала технологію у межах конкурсу дизайнерів у 2019-му.

У наступні півтора року аспірант факультету аерокосмічної техніки Остін Прете спорудив дрон, використовуючи гвинтоподібну конструкцію да Вінчі, і здійснив за допомогою нього кілька коротких польотів. Свій винахід він назвав Crimson Spin.

Прете і його колеги спочатку були скептично налаштовані, але після серії експериментів повірили в те, що дрон може злетіти. Щоб досягти цього, аспірант використовував алюміній, пластик, електродвигуни, батареї та комп’ютерні системи управління, а гвинти надрукував на 3D-принтері.

“Я був здивований, що це спрацювало”, — сказав Прете. Свій пристрій та відео першого польоту він представив на конференції Transformative Vertical Flight 2022 у Сан-Хосе минулого тижня.

Хоча Прете побудував поки що невелику модель, він упевнений, що технологія застосовна і для великих літальних апаратів, здатних перевозити людину. Водночас у Crimson Spin є недоліки: через важкість гвинтів апарат нестабільно тримається в повітрі.

Нагадаємо, в Англії відкриють перший у світі аеропорт для летючих авто та дронів. Мініатюрний аеропорт з’явиться біля стадіону Ricoh Arena в північній частині міста.

Раніше Investory News дізнались про можливості сучасних дронів та значущість їх у підприємництві.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram