Новини
24 Грудня 2019
1 126

Засновник WeWork Адам Ньюман в разі IPO компанії отримає $111 мільйонів

Але при умові, якщо компанію оцінять у $10 мільярдів

Фото: Kelly Sullivan

Співзасновник і колишній гендиректор мережі коворкінг WeWork Адам Ньюман, який був змушений залишити посаду гендиректора через фінансові проблеми компанії, отримав $1,6 млрд в якості “золотого парашута”, пише Financial Times.

Як пише видання, в майбутньому Ньюман може заробити ще сотні мільйонів доларів, якщо створений ним сервіс колись проведе IPO.

Посилаючись на власні джерела і фінансові документи WeWork FT зазначає, що за умовами угоди Адама Ньюмана з найбільшим інвестором сервісу, компанією Softbank, при виході сервісу на біржу цінних паперів, що залишилися в розпорядженні співзасновника сервісу, будуть конвертовані в акціонерний капітал. Вартість паперів колишнього Ньюмана буде практично ідентична ринковій ціні акцій компанії.

У жовтні SoftBank оцінювала сервіс у $8 млрд при вартості акцій по $19,19. Якщо компанії в майбутньому вдасться вийти на біржу з такою стартовою ціною, то Адам Ньюман заробить декілька десятків мільйонів доларів.

При вартості компанії в $10 млрд, дохід її колишнього гендиректора виросте на $111 млн, а при досягненні ціни акцій на біржі в $35 активи Ньюмана коштуватимуть вже $352 млн.

Як писали раніше Investory News, Адам Ньюман втратив статус доларового мільярдера і навряд чи зможе його відновити. Forbes переглянув оцінку статків Ньюмана, знизивши їх зі $4,1 млрд до $600 млн.

Нагадаємо, SoftBank попросив декілька найбільших японських банків позичити йому близько $2,8 млрд, аби надати фінансову підтримку американському стартапу WeWork.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram