Новини
7 Листопада 2023
292

WeWork заявила про банкрутство

Компанія надавала спільні офіси в оренду

Американська компанія WeWork, заснована у 2010 році, колись оцінювалася в $47 млрд, однак тепер заявила про банкрутство, повідомляє BBC. Компанія звернулась за захистом від банкрутства до США.

Таким чином, компанія SoftBank, що володіє близько 60% WeWork, а раніше інвестувала в нього мільярди доларів, визнає, що стартап зараз не може вижити.

WeWork — це мережа коворкінгів з головним офісом у Нью-Йорку.

Банкрутство дає WeWork захист від кредиторів та орендодавців, дозволяючи компанії реструктуризувати свої борги, які досягли мільярдів доларів. Наразі вартість компанії оцінюється в менш ніж $50 млн.

WeWork заявляє, що, попри банкрутство, її офіси залишаються відкритими та працюють, хоча це вплине на бізнес компанії у США та Канаді. Компанія має понад 700 місць у всьому світі та понад 730 тис. членів. WeWork як збиткова працюватиме над раціоналізацією свого портфеля оренди комерційних офісів, з фокусом на безперервності бізнесу.

Компанія намагається розпродати частину свого бізнесу і переглянути умови довгострокових орендних договорів і боргових зобов’язань, оскільки вона постійно втрачає гроші. Основний акціонер компанії, японський конгломерат SoftBank, вже інвестував десятки мільярдів доларів у WeWork.

Попит на спільне використання офісних приміщень WeWork стрімко впав через провалене публічне розміщення акцій у 2019 році та наслідки пандемії, яка призвела до закриття численних офісів. У першій половині 2020 року компанія зазнала збитків на понад $1 млрд через витрати на утримання офісів.

Раніше Investory News писали, що компанії, пов’язані зі співзасновником найбільшої у світі мережі коворкінгів WeWork Адамом Нойманом непомітно придбали контрольні пакети акцій у будівлях з понад 4 тис. квартир у різних містах США на суму понад $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram