Новини
4 Січня 2022
793

Засновник WeWork масово скуповує квартири, щоб “струсити” ринок житла в США

Наразі вже придбано тисячі об’єктів у різних містах на суму понад $1 мільярд

Компанії, пов’язані зі співзасновником найбільшої у світі мережі коворкінгів WeWork Адамом Нойманом (статки, за даними Forbes Real-Time, $1,6 млрд), непомітно придбали контрольні пакети акцій у будівлях з понад 4 тис. квартир у різних містах США на суму понад $1 млрд, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на документи та дані джерел.

Співрозмовники видання зазначили, що мільярдер розповів друзям і колегам про плани створити компанію, яка “струсить” індустрію оренди житла. Йдеться про створення широко відомого бренду квартир, оснащених усіма зручностями.

Видання нагадує, що під час перебування главою WeWork мільярдер запустив проєкт WeLive, задуманий як мережа будівель, де люди можуть винаймати кімнати в загальних мебльованих квартирах. Після відходу Ноймана з WeWork 2019 року через незадоволення інвесторів компанія закрила WeLive.

“Наразі Нойман на власні кошти купує частки у багатоквартирних будинках”, — зазначив один зі співрозмовників видання. Він є власником 268 квартир у комплексі Stacks on Main у Нешуїллі, що має басейн з морською водою та парк для вигулу собак. Нещодавно він підписав контракт на купівлю контрольного пакета акцій житлового будинку Caoba із 444 квартирами в центрі Майамі вартістю $200 млн.

Організація, пов’язана з мільярдером, також має сусідній багатоквартирний будинок на 387 квартир. А його довірена особа володіє товариством Las Olas з часткою в багатоквартирному будинку на 639 квартир з коворкінгом, галявиною для гольфу та перукарнею.

Мільярдер володіє подібною нерухомістю також у Декейтері (штат Джорджія), у Норуолку (штат Коннектикут) та інших містах США. Нойманн інвестує у квартири в передмісті, попит на які зріс після переходу співробітників на віддалену роботу, та у жвавих містах.

“Він розраховує здавати їх в оренду тим самим молодим фахівцям, які працювали в мережі коворкінгів WeWork”, — зазначили джерела WSJ.

Раніше Investory News писали, що WeWork планувала вийти на біржу через злиття зі SPAC. У компанії прогнозують, що до кінця 2022 року заповнюваність коворкінгу досягне 90%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram