Новини
9 Травня 2024
70

Rentberry готується придбати збанкрутілу WeWork

Компанію оцінили в $550-650 мільйонів

Заснований українцями стартап Rentberry перебуває в процесі придбання збанкрутілої компанії WeWork — її 100% бізнесу оцінили в $550-650 млн, але точну суму буде вже відомо після комплексної перевірки, пише AIN.UA.

Покупцем стане або Rentberry, або їхня дочірня компанія, створена для звершення транзакції. Окрім свого капіталу, для придбання залучать кошти партнерських венчурних фондів. Покупець не бере на себе жодних боргових зобов’язань і не отримує залишків готівки WeWork.

“Наша попередня оцінка припускає, що компанія (WeWork — ред.) отримає на момент закриття угоди нормалізований та належний рівень оборотного капіталу. Не буде жодних суттєвих зобов’язань, крім тих, що відображені у річній фінансовій звітності або виникли в ході звичайної господарської діяльності з дати останньої річної фінансової звітності”, — йдеться в повідомленні.

У Rentberry кажуть, що готові “негайно” почати комплексну перевірку, яка включатиме комерційні, бухгалтерські, податкові, юридичні, страхові, операційні, кадрові, фінансові та інші питання, а також питання, пов’язані з нерухомістю. Після цього може відбутися угода.

Rentberry очікують, що зможуть завершити перевірку та підготовку документації протягом 60 днів.

Загалом про плани Rentberry придбати WeWork стало відомо в лютому цьогоріч. Це рішення підтримали ключові інвестори, зокрема фонд Berkeley Hills Capital. Йдеться про поєднання коворкінгів WeWork із концепцією гнучкого життя Rentberry.

Компанія WeWork, відома мережею коворкінгів і офісів, подала на банкрутство в листопаді 2023 року. До цього вона вважалася одним із найуспішніших “єдинорогів”, досягнувши фантастичної оцінки в $47 млрд, але після менеджерських та алкогольних скандалів довкола колишнього CEO Адама Ньюмана акції компанії впали приблизно на 96 %.

Нагадаємо, позов на $17 мільярдів подали у Британії проти Google

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram