Новини
7 Квітня 2020
1 204

Глава SoftBank: Мільярдні інвестиції в коворкінг-стартап WeWork були помилкою

На ще 15 компаній, які фінансував Vision Fund, чекає банкрутство

Генеральний директор SoftBank Group Масайоші Сон заявив, що його мільярдні інвестиції (близько $10 млрд) у коворкінг-стартап WeWork були помилкою, повідомляє Business Insider.

Також підприємець розповів, що ще 15 компаній, в які вклався його Vision Fund, зовсім скоро збанкрутують. “Підприємець, що має чудовий вигляд може вас надихати. Однак це зовсім не означає, що його ідея принесе прибуток”, – зазначив інвестор, коментуючи історію з WeWork.

І додав, що попри всі негаразди, після введення нового керівництва й затвердження плану розвитку у мережі є всі шанси на відновлення нормальної роботи. “Ми збираємося змінити бізнес WeWork і домогтися гідного повернення на ринок”, – розповів Сон.

Видання наголошує, що при цьому на фонд SoftBank чекають нові проблеми – ще 15 компаній з його портфеля незабаром збанкрутують. Головною причиною такої ситуації інвестор називає пандемію коронавірусу.

Всього Vision Fond інвестував у 88 стартапів, серед яких, наприклад, Uber і Slack.

Нагадаємо, нещодавно Масайоші Сон оголосив про плани розпродати активи своєї компанії SoftBank на суму в $41 млрд протягом цього року. При цьому не менше $18 млрд буде витрачено на викуп акцій та покриття боргів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram