Новини
24 Березня 2020
1 061

Мільярдер Масайоші Сон протягом року розпродає активи SoftBank на $41 мільярд

Акції компанії з початку поширення коронавірусу знизилися на 40%

Японський мільярдер Масайоші Сон, статки якого за даними  Forbes Real-Time, становлять $16 млрд, оголосив про плани розпродати активи своєї компанії SoftBank на суму в $41 млрд протягом цього року. При цьому не менше $18 млрд буде витрачено на викуп акцій та покриття боргів, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, що знайомі з планами японської компанії.

“Ця програма стане найбільшим викупом акцій та поштовхом до найбільшого збільшення грошового балансу в історії SoftBank, що зображає тверду та непохитну впевненість у нашому бізнесі”, – заявив він.

Наразі компанія має активи на суму, що перевищує $245 млрд. І поки немає інформації щодо того, які саме з них буде розпродано. Bloomberg зазначає, що SoftBank може продати частину своєї 26% частки в Alibaba. Серед інших активів SoftBank – частки в операторі коворкінг WeWork, сервісі замовлення таксі Uber, месенджері Slack, мережі готелів Oyo Hotels і виробника чіпів Arm.

На фоні цієї новини, у понеділок, 23 березня, акції холдингу зросли на 18,6%, що стало найбільшим показником за останні 12 років, але це все ще на 40% нижче піку вартості акцій SoftBank у лютому 2020 року.

Bloomberg зазначає, що SoftBank, який управляє фондом Vision з активами на $100 млрд, вважається особливо вразливим перед економічними потрясіннями, враховуючи його величезну боргове навантаження та зв’язок зі збитковими стартапами по всьому світу.

Раніше Investory News писали, що Softbank Group Corp. збирається викупити 7% своїх акцій на суму до 500 млрд єн ($4,8 млрд). За цей крок виступив активіст-інвестор Elliott Management, який стверджував, що ціна на акції SoftBank істотно занижена.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram