Новини
4 Червня 2020
1 062

SoftBank створить фонд інвестицій на $100 мільйонів у стартапи із засновниками різних рас

Рішення про створення прийнято на фоні масових протестів проти расизму в США

Японська корпорація SoftBank на фоні американських протестів, викликаних вбивством темношкірого чоловіка білим поліцейським, вирішила заснувати новий фонд на $100 млн, повідомляє Axios.

Як зазначається в листі головного операційного директора SoftBank Марсело Клаура до співробітників, фонд буде інвестувати в компанії, які очолюють люди різних рас.

“Фонд зростання можливостей стане найбільшим фондом, що надає капітал чорношкірим американцям і кольоровим людям”, — йдеться в листі Клаура.

Зазначається, що фонд буде інвестувати в компанії, які використовують технології для руйнування традиційних бізнес-моделей. Половина доходів від інвестицій фонду буде передана організаціям, орієнтованим на “створення можливостей для кольорових людей”.

Рішення SoftBank може означати, що повістка великих фінансових організацій змінилася, пояснює видання. Від слів підтримки вони перейшли до справи.

Так, наприклад, Bank of America планує вкласти $1 млрд в програму боротьби з економічною та расовою нерівністю — він буде інвестувати в доступне житло та компанії, що належать представникам національних меншин.

Інвестори критикують SoftBank через неефективне управління. У травні 2020 р. Vision Fund, який належить корпорації, відзвітував про збитки майже на $17 млрд, зокрема через проблеми у WeWork і Uber.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram