Новини
18 Лютого 2022
682

Британський фонд рекордно програв на американських акціях

Pelham Capital зазнала величезних за 14 років місячних збитків

Британський інвестфонд, керований компанією Pelham Capital, продемонстрував рекордно погані місячні результати за підсумками січня, пише Bloomberg. Показники стали найгіршими за останні 14 років.

Згідно з даними листа, розісланого інвесторам, вартість активів, що знаходяться під управлінням фонду Pelham Long/Short Fund, у січні скоротилася на 18,5%.

Станом на кінець 2020 року вартість активів фонду оцінювалася у $5 млрд. За підсумками 2021 року активи Pelham Long/Short Fund знецінилися на 12%. Таким чином, фонд продовжує зазнавати збитків протягом кількох місяців поспіль. При цьому місячні збитки, виражені у відсотках вартості активів фонду, зафіксовані лише втретє з 2007 року.

Основні втрати пов’язані з невдалими інвестиціями в акції американських компаній, які охоплюють близько 50% у структурі довгих позицій фонду та 24% серед коротких. Такий стан речей йде всупереч із традиційною політикою фонду, який прагнув вкладатися в європейські підприємства.

Аналітики зазначають, що Pelham Long/Short Fund потрапив у ту саму пастку, що й багато фондів, хоча інші гравці зазнали менших збитків. У січні вони зіткнулися з масовими розпродажами акцій, що демонстрували зростання. Це сталося на фоні чуток про швидке підвищення базової ставки Федеральної резервної системи (ФРС). У такому разі облігації та інші боргові інструменти стануть привабливішими для інвесторів.

Нагадаємо, згідно з даними прогнозу Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), наслідки пандемії коронавірусу та Brexit залишать на економіці Великої Британії глибокий шрам — вона постраждає набагато більше, ніж інші економіки країн “Великої сімки”. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram