Новини
14 Квітня 2020
993

$12,5 мільярдів: SoftBank очікує рекордний збиток

За підсумками торгів у понеділок, 13 квітня, акції компанії подешевшали на 3,4%

Фото: nikkei.com

SoftBank Group попередила, що, ймовірно, зафіксувала рекордний операційний збиток за підсумками фінансового року, що завершився в березні, через втрати її фонду інвестицій в технологічні проекти — Vision Fund. Згідно з оцінками SoftBank, її річний операційний збиток склав 13,5 трлн ієн ($12,5 млрд), свідчать дані звіту.

Інвестиційні втрати Vision Fund в минулому фінансовому році досягли 1,8 трлн ієн ($16,7 млрд), що пов’язано, зокрема, з погіршенням ринкового середовища, йдеться в прес-релізі компанії.

Крім того, збиток Vision Fund обумовлений невдалими інвестиціями фонду, в тому числі в WeWork, а також в британську компанію OneWeb — супутникового оператора, яка в березні оголосила про банкрутство.

В умовах кризи увагу інвесторів привернув борг SoftBank, який вже досяг $55 млрд, пише Financial Times. Минулого тижня видання повідомляло, що засновник і гендиректор SoftBank Group Corp. Масайосі Сон заклав банкам близько 60% акцій компанії, які йому належать.

Акції SoftBank Group подешевшали на 3,4% за підсумками торгів у понеділок, 13 квітня. Прогноз прибутку за минулий фінансовий рік був оприлюднений компанією вже після закриття ринку.

З початку 2020 р. вартість акцій SoftBank опустилася на 11,7%.

SoftBank Group володіє активами у сфері телекомунікацій, електронної комерції, фінансів, медіа та інших.

Нагадаємо, генеральний директор SoftBank Group Масайосі Сон заявив, що його мільярдні інвестиції (близько $10 млрд) у коворкінг-стартап WeWork були помилкою. Підприємець розповів, що ще 15 компаній, в які вклався його Vision Fund, зовсім скоро збанкрутують.

Японський мільярдер також оголосив про плани розпродати активи своєї компанії SoftBank на суму в $41 млрд протягом цього року. Крім того, не менше $18 млрд буде витрачено на викуп акцій та покриття боргів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram